AMERIČKA POLITIČARKA ZAČEPILA USTA NADALU ZA SVA VREMENA: Očitala mu lekciju zbog poređenja Đokovića i Federera!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Darren England

opa

AMERIČKA POLITIČARKA ZAČEPILA USTA NADALU ZA SVA VREMENA: Očitala mu lekciju zbog poređenja Đokovića i Federera!

Đoković je moj najveći sportista savremene ere - napisala je Amerikanka

Objavljeno: 20:34h

Rafael Nadal se vratio na teren posle skoro godinu dana pauze i bio odličan u prvom singl meču, a drugi ga očekuje noćas protiv domaćeg tenisera Džejsona Kublera u osmini finala turnira u Brizbejnu.

Međutim, Španac je uoči ovog turnira u intervvjuu za "60 minutes" odgovorio na reči Novaka Đokovića da ga je Rafa svesno plašio na početku karijere.

- Igram sa Nadalom na Rolan Garosu, a njegov ormarić u svlačionici je pored mog. Dakle, toliko smo blizu. Pokušavamo jedni drugima da damo prostora, ali ni svlačionica nije dovoljno velika. I način na koji skačete okolo kao Nadal pre nego što izađemo na teren... U svlačionici, on radi sprinteve pored tebe. Čak i muziku koju sluša, znate, čujem u slušalicama. Pa znate, to me nervira. Na početku karijere nisam shvatao kako je sve to deo scenarija, zar ne? Tako da sam se time plašio - rekao je Đoković.

Nadal je odlučno negirao da je ovo radio da bi bilo koga plašio već je napomenuo da mu je to oduvek bila rutina pred mečeve i način da se održi zagrejanim, bez obzira da li nekog ima pored njega ili ne.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ali, potom je Rafa rekao nešto što je mnoge iznenadilo potšo je istakao da ga je Rodžer Federer uvek više inspirisao nego Nole i da je budio emocije u njemu, a da je njemu to najvažnije u tenisu i da je to najbitnije u parametru za najvećeg svih vremena...

Mnogi su ovo okarakterisali kao neprimerenu izjavu "Kralja šljake", a među njima je i političarka Klaudija Teni, kongresmenka SAD.

- Razočaravajuća zavist sa Nadalove strane. Đoković nije samo najveći teniser svih vremena iz toliko razloga, on je moj najveći sportista savremene ere. Niko drugi nije imao toliko mentalne snage i gracioznosti da prebrodi nepotrebne prepreke i sitničave političke prepreke koje su mu se neprestano isprečavale - napisala je Teni i započela raspravu na X-u.

Bonus video:

00:03

Novak, navijači, Srbija, zastava

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.