AUSTRALIJANAC OPTUŽIO ĐOKOVIĆA DA SE FOLIRA: "Koristi tajm-aute strateški, ne zbog povrede! Ako se ne vidi KRV..."
Novak Đoković, Foto: EPA/James Ross

uff...

AUSTRALIJANAC OPTUŽIO ĐOKOVIĆA DA SE FOLIRA: "Koristi tajm-aute strateški, ne zbog povrede! Ako se ne vidi KRV..."

Ako postoji mrlja u celoj njegovoj karijeri, to je to - rekao je bivši osmi teniser sveta

Objavljeno: 20:10h

Novak Đoković je na konferenciji posle meča sa Aleksom de Minaurom objasnio ono što se moglo čuti i u prenosu - raspravu sa fizioterapeutom koji nije hteo da mu pruži pomoć u obimu celog medicinskog tajm-auta.

Svetski broj jedan je doživeo poraz 4:6, 4:6 i Srbija je naknadno ispala sa Junajted kupa jer je Australija dobila sva tri meča u četvrtfinalu.

Novaku je ovo bio prvi poraz u Australiji od 2018. i 43 vezana trijumfa.

Pošto je Đoković izašao na teren sa istom povredom koja mu je tretirana u utorak protiv Jiržija Lehečke, nije imao pravo na novi zvanični medicinski tajm- aut.

- Zatražio sam medicinski tajm-aut ali mi je rečeno da ne mogu da dobijem samo jedan na pauzi ako povreda već prostoji. Tako mi je objašnjeno, tako da nisam razumeo šta to znači. Rekao je da sam mu rekao da se oporavljam, pa zato nije mislio da treba da dobijem medicicinski tajm-aut. Rekao sam da se popravilo pre meča, ali onda kako je meč odmicao juče, a posebno danas, postajalo je sve gore. Tako da mi je bio potreban tretman. Nije mi dozvolio. To je sve, nemam šta više da kažem - rekao je Đoković posle meča.

Novak Đoković
foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Novak je više puta u prošlosti kritikovan od javnosti, ali i kolega, da uzima medicinski tajm-aut i toalet pauzu kad god gubi iako mu zapravo nije potrebna. Kritike su učestale otkako je ušao u tridesete, a najnoviji primeri su bili povodom preokreta protiv Tejlora Frica na australijan openu 2021. i protiv Janika Sinera na ATP Finalu u Torinu 2023.

Sada su stigle i od bivšeg tenisera Džona Alegzendera koji smatra da bi pravilo korišćenja medicinskog tajm-auta trebalo da se zaoštri.

- Mislim da kada igrači tako rutinski iskorišćavaju ova pravila i tako ih očigledno strateški koriste da bi imali taktičku prednost nad svojim protivnikom, ova pravila treba malo više pogledati - rekao je Alegzender za ABC Tennis Podcast.

Novak Đoković
foto: Stefan Stojanović/Kurir

Aleksandar kaže da je Đokovićevo korišćenje medicinskih tajm-auta tokom karijere bacilo senku na njegova dostignuća.

- Tajm-auti za povrede - ako postoji mrlja u njegovoj celoj karijeri, to je način na koji je, po mišljenju mnogih ljudi, strateški koristio tajm-aute za povrede - rekao je bivši osmi teniser sveta.

- Posle gubitka drugog seta, uzmite tajm-aut za povredu da bi vam masirali zglob nekih pet minuta, poremetili koncentraciju protivnika, možda da protivniku uđu u glavu misli 'možda će on predati, ja sam gotov za danas'. Onda se podiže, dobija narednih pet gemova, dobija taj treći set sa 6-1 (protiv Lehečke, prim.aut) - ispričao je Australijanac pa dodao:

- U ovom trenutku moram da kažem da se slažem sa mnogim mojim prijateljima koji kažu da ako ne vide krv ne veruju da je došlo do povrede.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Alegzender je dodao da bi Đoković mogao da profitira u tome što je pod znakom pitanja zbog povrede pred prvi Australijan open i prvi veliki meč u godini.

- Ulazi na Australijan open kao i prošle godine, pod oblakom povreda, možda mu je to psihološki potrebno da bi dao sve od sebe.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.