ŠTA ĆE BITI SA NOVAKOVIM UČEŠĆEM NA AUSTRALIJAN OPENU: Evo kakve su šanse!
Novak je doživeo povredu u meču u Australiji, Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

povreda

ŠTA ĆE BITI SA NOVAKOVIM UČEŠĆEM NA AUSTRALIJAN OPENU: Evo kakve su šanse!

Novak je doživeo povredu u meču u Australiji

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, se oglasio nakon poraza u Pertu od Aleksa de Minora.

Đoković je doživeo poraz sa rezultatom 6:4, 6:4, što predstavlja njegov prvi poraz u Australiji nakon 43 uzastopne pobede u prethodnih šest godina.

Međutim, veća zabrinutost teniske javnosti proistekla je iz stanja njegovog zgloba, s obzirom na to da je samo deset dana pre početka Australijan Opena doživeo ovaj poraz.

Očekuje se da će Đoković, kao i uvek, preduzeti odgovarajuće korake kako bi brzo i efikasno rešio eventualne zdravstvene probleme pre glavnog turnira.

"Mislim da će sve biti u redu, da budem iskren. Znate, imalo je ogroman uticaj na moju igru, pogotovo na forhendu i na servisu. Opet, ne želim da provedem previše vremena pričajući o tome i da oduzmem bilo šta od zasluga De Minoru za pobedu. Bio je veoma čvrst, kao i uvek. Čestitam njemu i Australijancima. Moramo da nastavimo dalje, a moje misli su već u Melburnu", rekao je Đoković.

Đoković u Melburnu brani titulu, prošle godine je deseti put osvojio AO. "Sve je do deo pripreme za Australijan open, nadam se da ću tamo igrati najbolje. Opet, nikada nije lepo izgubiti meč, ali znate neću dugo misliti o tome", kaže najbolji teniser sveta.

Optimista je pre odlaska u Melburn. "Imam mnogo vremena, kad kažem mnogo, mislim da je to dovoljno vremena da se dovedem u dobro stanje za Australijan open, i to je ono što je najvažnije u ovoj situaciji", dodao je Novak. Plan je da što više odmara. "Pokušaću da se oporavim što pre, da učinim da sa zglobom i tim što me je mučilo bude sve u redu. Slediću dnevnu rutinu oporavka i treninga i raditi na formi za Australijan open", zaključio je Novak.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.