POBEDIO ALKARASA I MEDVEDEVA PA PRIZNAO: "Karlos je bolji teniser od mene!"
Foto: EPA/ MARK R. CRISTINO

atp peking

POBEDIO ALKARASA I MEDVEDEVA PA PRIZNAO: "Karlos je bolji teniser od mene!"

Italijan potpuno iskren

Objavljeno:

Italijanski teniser Janik Siner je izrazio mišljenje da Karlos Alkaras i dalje predstavlja kvalitetnijeg igrača od njega.

Siner je trijumfovao na turniru u Pekingu, pobedivši Danila Medvedeva, i tokom tog takmičenja je imao priliku da se suoči i sa Alkarasom.

U polufinalu je Siner ubedljivo trijumfovao u dva seta, čime je uspostavio vođstvo od 4-3 u njihovom međusobnom skoru.

Takođe, u finalu je uspeo da ostvari prvu pobedu nad Medvedevim nakon šest uzastopnih poraza. Ovaj uspeh će mu doneti napredak na ATP listi, i od narednog ponedeljka će se nalaziti na četvrtom mestu.

- Danile, hvala ti što si mi dozvolio da pobedim bar jedan meč. Imali smo veoma teške bitke, posebno ove godine. Hvala što si me učinio boljim igračem. Dosta sam trenirao da bih te pobedio. Moj tim puno radi. Hvala vam puno i posebno je lepo podeliti ove trenutke sa vama. Osećao sam se da sam spreman za meč. Izgubio sam mnogo puta od njega. Osećaj je sjajan sada, posebno kada pobediš nekoga koga nikad nisi. Ovo je bila pozitivna nedelja. Morao sam da savladam teške izazove, ponosan sam na sebe i na to kako sam se nosio u teškim situacijama - rekao je Siner.

Mnogi smatraju da je budućnost tenisa svetla sa Sinerom i Alkarasom.

- Biću srećan ako budem Karlosov rival. Osećam da imam potencijal za to. Moram da napredujem fizički jer osećam da imam prostora za napredak u tom pogledu. To je i razlog zašto sam ove godine igrao manje turnira nego prošle. Moram da pripremim telo za osvajanje velikih turnira. To će biti pitanje na koje ću odgovoriti u budućnosti. Videćemo. Mislim da je u ovom trenutku još uvek bolji igrač. Pokazao je to. Nekoliko puta je bio broj 1 na svetu - kazao je Siner i zaključio:

- U ovom trenutku najveće rivalstvo imaju on i Novak. Ali svaki put kad igramo jedan protiv drugog, mečevi su dobri. Mislim da obojica pokazujemo ono najbolje.

Siner ide u Šangaj, gde će mu prvi rival biti Markos Giron.

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.