BEOGRAD JE FUDBALSKI CENTAR ISTOČNE EVROPE: Zvezda može da se pohvali prestižnim dostignućem!
Foto: FK Crvena zvezda

liga šampiona

BEOGRAD JE FUDBALSKI CENTAR ISTOČNE EVROPE: Zvezda može da se pohvali prestižnim dostignućem!

Veliki uspeh za Beograd

Objavljeno: 17:46h

Nova sezona Lige šampiona donela je fudbalsku euforiju u glavni grad Srbije. Ovog puta, Beograd je postao epicentar ovog prestižnog takmičenja za klubove iz istočne Evrope. Crvena Zvezda se nalazi u grupi G i suočava se sa izazovima Mančester Sitija, Lajpciga i Jang Bojsa.

Ova sezona Lige šampiona je posebno važna za Crvenu Zvezdu, jer će biti njihov treći nastup u ovom prestižnom takmičenju u novijoj istoriji kluba. Nakon uspešnih proleća u Evropi 2018, 2021. i 2022. godine, klub se nada da će ponoviti svoj uspeh.

Ono što čini ovu sezonu posebnom jeste činjenica da su klubovi iz istočne Evrope retki u Ligi šampiona. Pored Crvene Zvezde, samo Šahtjor iz Donjecka i Galatasaraj iz Istanbula predstavljaju ovu regiju. Šahtjor, zbog političkih razloga, svoje mečeve igra u Hamburgu dok se Galatasaraj takmiči u Istanbulu, čak 948 kilometara udaljenom od Beograda.

Ova činjenica dodatno potvrđuje status Beograda kao regionalnog fudbalskog epicentra. U bližoj okolini, gradovi poput Zagreba, Budimpešte, Atine, Bratislave, Bukurešta, Sofije, Praga i Varšave nemaju predstavnika u Ligi šampiona ove sezone.

Navijači Crvene Zvezde nestrpljivo iščekuju svaku utakmicu, a najbliži izazov dolazi večeras, kada će Jang Bojs gostovati u Beogradu u okviru drugog kola. Očekuje se da će stadion biti ispunjen, a fudbalska groznica će se širiti gradom.

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.