ŠVAJCARSKI MEDIJI "ZASTRAŠENI" ZVEZDOM: "Jang Bojs mora da prođe kroz pakao u Beogradu!"
Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

strah

ŠVAJCARSKI MEDIJI "ZASTRAŠENI" ZVEZDOM: "Jang Bojs mora da prođe kroz pakao u Beogradu!"

Meč je na programu od 21 sat

Objavljeno:

Švajcarski mediji uveliko se bave utakmicom Crvene zvezde i Jang Bojsa, koja je na programu od 21.00 na Marakani u okviru drugog kola Lige šampiona u grupi G.

Reporter Blika prošao je kroz čuveni tunel o kojem su pisali mediji širom sveta.

- "Jang Bojs mora da prođe kroz Pakao u Beogradu" - stoji u najavi iznad naslova za tekst u kojem je urađena reportaža o samom stadionu i atmosferi koja čeka igrače švajcarskog šampiona.

- U ovom tunelu za igrače srce ti skoro padne u pantalone - naslov je čitavog članka, a detaljnije ispod je i objašnjenje povezano sa arhitekturom samog stadiona.

- Na Marakani psihološki rat počinje u arhitekturi. Jako dugim hodnikom kroz tunel koji vodi goste na teren - navodi se u tekstu Blika.

Reporter Alain Kunc piše kako je ovo duel za prezimljavanje u Evropi, jer je svestan razlike u kvalitetu između Lajpciga, a posebno Mančester sitija i timova koji će u Beogradu odmeriti snage u sredu uveče.

- Pre prvog duela na terenu igrači Jang Bojsa moraju da naprave stotinu koraka u pirotehnički pakao. Šetnja kroz ovaj tunel od svlačionice za goste, koja se nalazi izvan samog stadiona, do terena na Marakani, ide direktno ispod Delija onih bezumnih ultrasa Crvene zvezde - navodi novinar Blika.

Da ne bi završio direktno u njihovom grotlu, hodnik je morao da se produži do atletske staze.

Bivši igrač Partizana Goran Obradović, koji je veliki deo karijere proveo u Švajcarskoj, gde je igrao više od 10 godina, dao je i izjavu za ovaj švajcarski list, gde im je objasnio da je zapravo mnogo teže protivničkim ekipama koje gostuju na Marakani u Evropi, nego što je igračima Partizana na večitim derbijima.

- Naravno da je razlika da li ćete izaći iz ovog tunela kao igrači Jang Bojsa ili u dresu Partizana. Na derbijima je pola stadiona za tebe. U slučaju Jang Bojsa imate ceo stadion protiv vas. Da li je hodnik zastrašujući? Pre svega dužina tunela povećava pritisak na igrača svakim korakom. Srce ti skoro padne u pantalone - objasnio je Obradović Švajcarcima.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.