MILJENIK GROBARA PRED ZVEZDU PRIČAO O ŽELJKOVOM PARTIZANU: On im je NAJJAČA KARIKA!
Žofri Lovernj, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

ZNA ŠTA GA ČEKA U BEOGRADU

MILJENIK GROBARA PRED ZVEZDU PRIČAO O ŽELJKOVOM PARTIZANU: On im je NAJJAČA KARIKA!

Francuz otkrio šta misli o crno-belima pred gostovanje u Beogradu

Objavljeno: 17:58h

Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj sa ekipom Asvela gostuje Crvenoj zvezdi u okviru 1. kola Evrolige.

Iskusni as je u intervjuu za "Srpskainfo" govorio o košarkaškoj atmosferi u Srbiji i usput se dotakao renutnog tima crno-belih.

- Upoznati smo sa kvalitetima protivnika. Doveli su dosta igrača ovog leta i sigurno je da nam neće biti nimalo lako. Arena će biti ispunjena, nikada nije lako igrati u Beogradu - počeo je Lovernj razgovor za Srpskainfo.

Vrlo dobro zna šta ga čeka u Beogradu. - Mnogi naši igrači nisu igrali u ovakvim mečevima i u atmosferi koja nas očekuje. Nikada ne znaš šta možeš da očekuješ kada prvi put tako nešto doživiš. Može da ti da mnogo energije i možeš da igraš dobro. A može ti se desiti i da te ohladi. Videćemo šta će se desiti. Jedno je sigurno daćemo sve od sebe. Očekujem mnogo energije od saigrača i da se borimo - kaže Francuz.

Lovernj i Lučić
Lovernj i Lučićfoto: Profimedia

- Iskreno, trudim se da igram protiv svih rivala na isti način i da se spremim za svaki meč isto. Što je teži rival lakše se spremiti za utakmicu. Biću veoma srećan ako pobedom počnemo takmičenje. Trudim se da ne bude emotivan zbog rivalstva Crvene zvezde i Partizana. Jednostavno, trudiću se da pobedim.

Proveo je skoro celu sezonu van parketa zbog nezgodne povrede. - Nisam igrao skoro celu godinu, bila je to teška povreda, a oporavak je bio dug. Srećan sam kako ulazim u formu. Nakon toliko vremena sam uzbuđen zbog svake utakmice. Osećam se odlično. Asvel je prošlu sezonu Evrolige završio na poslednjem mestu sa samo osam pobeda iz 34 kola. Lovernj ističe da se od francuske ekipe ove sezone može očekivati više.

Lovernj u dresu Partizana
Lovernj u dresu Partizanafoto: Starsport©

- Mislim da ćemo biti bolji. Imamo više talenta i iskusniji smo. Ne znam koliko ćemo biti dobri, ali sam siguran da ćemo biti jači - rekao je on.

Nezaobilazno pitanje je naravno bilo i to šta očekuje od Partizana kojeg sa klupe vodi trener Željko Obradović sa kojim je Lovernj sarađivao u Fenerbahčeu. - Videćemo ubrzo. Ne znam odgovor na to pitanje. Promenili su nekoliko igrača. Dosta toga će da odluči. Nekada pobediš, a nekada izgubiš utakmicu na jednu loptu. Teško je prognozirati. Projektovani su da budu uspešni, a sada nam ostaje da vidimo koliko mogu. Željko Obradović je najjača karika Partizana - zaključio je Lovernj.

Bonus video:

00:16

Partizan na zagrevanju

(Espreso/Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.