ŠOKANTNO! NIKAD NEĆEMO SAZNATI ZAŠTO JE POGINUO KOBI BRAJANT?! Zbog OVE STVARI to će ostati VEČITA MISTERIJA!
Mesto na koje su pali delovi helikoptera, Foto: EPA / David Swanson

Da li je moguće?!

ŠOKANTNO! NIKAD NEĆEMO SAZNATI ZAŠTO JE POGINUO KOBI BRAJANT?! Zbog OVE STVARI to će ostati VEČITA MISTERIJA!

Istražitelji su naišli na prvu poteškoću u istrazi i moraće da pronađu alternativne načine šta je prouzrokovalo pad letelice i kako je do njega došlo

Objavljeno:

Američki mediji su objavili šokantno otkriće u istrazi pada helikoptera i pogibiji Kobija Brajanta, njegove ćerka i još sedam osoba koje su se nalazile u njemu.

Službena istraga nesreće je započela već u ponedeljak i u nju se uključio FBI koji pomaže lokalnim vlastima, međutim, izgleda da razlog za pad helikoptera i šta se dogodilo nikad neće biti otkiven i da će zauvek ostati misterija.

Američki mediji navode da je to iz razloga što ne postoji crna kutija.

Istražitelji pretražuju područje na kome su se razleteli delovi letelice
Istražitelji pretražuju područje na kome su se razleteli delovi letelicefoto: EPA / David Swanson

To je saopšteno iz Nacionalne komisije za bezbednost u saobraćaju, a kako se navodi razlog za nedostatak uređaja za snimanje, jeste što toj letelici nije bila potrebna crna kutija.

NTSB je u ponedeljak saopštio da je uz pomoć dronova lociralno područje na kom se nalaze delovi olupine, a u istrazi učestvuje i FBI.

Helikopter Kobija Brajanta nije imao crnu kutiju
Helikopter Kobija Brajanta nije imao crnu kutijufoto: Profimedia

U izveštaju se navodi da dispozicija helikoptera Sirkorski S-76 u vreme nesreće još nije poznata, a delovi helikoptera postiru se na širini od oko 180 metara.

Članica NTSB Dženifer Homendi nazvala je mesto gde je došlo do nesreće "prilično očajnim" i dodala da bi preživljavanje bilo teško. Tačan uzrok nesreće još nije poznat.

Istragom se još utvrđuje da li su vremenski uslovi odigrali ključnu ulogu u nesreći, a NTSB je pozvao javnost da šalje fotografije od tog dana kako bi se videlo kavo je stanje napolju tačno bilo.

1 / 7 Foto: EPA / David Swanson

- Prve informacije pokazuju da je helikopter leteo nisko od aerodroma "Džon Vejn" do nedaleko od aerodroma "Brubank" - navela je Homendi.

Kako kaže, helikopter je kružio 12 minuta dok je čekao odobrenje kontrolora, potom se letelica popela na visinu od 700 metara da bi izbegli oblake i nedugo zatim počeo da silazi.

Poslednji kontakt sa radarom dogodio se u 9:45 u jutarnjim satima sa lokacije na kojoj se dogodila tragedija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.