KOBI JE PRE SAMO ČETIRI MESECA JAVNO PODRŽAO ČOVEKA KOGA MRZE SVI RASISTI U AMERICI: Sada se oglasio i ON!
Kobi Brajant i Kolin Kapernik, Foto: AP

REAKCIJA

KOBI JE PRE SAMO ČETIRI MESECA JAVNO PODRŽAO ČOVEKA KOGA MRZE SVI RASISTI U AMERICI: Sada se oglasio i ON!

I on i Brajant su, inače, bili zvezde Najkija, i susreli su se na prošlogodišnjem US Openu, gde su gledali Naomi Osaku

Objavljeno: 12:49h

Jedan od onih koji su se oglasili posle tragične smrti Kobija Brajanta je i Kolin Kepernik, bivši kvoterbek uNFL, koji je međunarodnoj javnosti najpoznatiji po napadima koje preživeo posle protesta u vidu klečanja za vreme američke himne, na utakmicama, zbog rasne represije policije nad obojenim ljudima.

Kepernik se oglasio posle smrti Kobija, da izrazi svoje saučešće:

- Sećaću se Kobija kao košarkaške legende, oca i čoveka. Gledajući njega i Điđi kako dele svoj odnos sa svima nama je nešto što nikada neću zaboraviti. Moje srce pati zbor njegove supruge, dece i porodice. Nadam se da će talasi ljubavi koje dobija njegova porodica barem malo ublažiti bol koji osećaju - napisao je Kepernik.

I on i Brajant su, inače, bili zvezde Najkija, i susreli su se na prošlogodišnjem US Openu, gde su gledali Naomi Osaku.

Brajant nikad nije bio politički aktivan kao Kepernik, koji je poslednju godinu NFL ugovora proveo klečeći na kolenu za vreme intonacije američke himne, u znak protesta. Brajant se povukao nekoliiko meseci pre nego što je Kepernik počeo sa protestom, ali je jasno stavio do znanja da bi se pridružio kvoterbeku, da je još aktivan.

- Da, učestovao bih, sigurno. Mislim i da bi me mnogi pljuvali zbog toga. Ali to je u redu - rekao je Kobi tada u intervjuu za ESPN.

- Mislim da je Kolinova poruka veoma jednostavna: policijska brutalnost mora da se zaustavi. Moramo da se bavimo time - rekao je Brajant tada.

Kad se povukao, Kobi je počeo da govori o politici, i to na način na koji njegov idol Majkl Džordan i druge NBA legende nikad nisu.

Brajant je podržao Kepernika više puta, govoreći da veruje da je "Kepernik oličenje čoveka koji radi ono u šta veruje da je ispravno". Hvalio je Kepernikovu hrabrost i izjavljivao da je davao donacije za Kepernikove kampanje.

Brajant je takođe podržao i Najki kad ova kompanija nije odustala od Kepernika, za vreme njegovog protesta.

- Ovo je veće od kompanije Nike. Njihova osnovna vrednost je sam sportista, i oni moraju da stanu iza onoga u šta sportista veruje - rekao je Brajant pre samo 3 meseca.

- Ako sportista veruje u ono u šta i kompanija veruje, onda to ne komplikuje stvari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.