GRCI POBEDILI GRUZIJCE, A TO MNOGO ZNAČI ZA SRBIJU: Bivši bek Partizana razbio Francuze i zakomplikovao sve Rusima!
Grci su bili ubedljivi protiv Gruzije, Foto: AP

Kvalifikacije za Mundobasket

GRCI POBEDILI GRUZIJCE, A TO MNOGO ZNAČI ZA SRBIJU: Bivši bek Partizana razbio Francuze i zakomplikovao sve Rusima!

Završene su sve utakmice 11. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo planirane u četvrtak

Objavljeno: 21:49h

Grčka je odigrala za Srbiju i omogućila joj da čak i uz minimalan poraz od Izraela u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket može da obezbedi plasman u Kinu.

Grci su na svom terenu prema očekivanjima bili ubedljivi protiv Gruzije 81:69.

Najefikasniji je bio Vasilopulos sa 15, poena dok je goste predvodio Šermadini sa 26 koševa.

Ipak, ono što je najbitnije posle ovog meča, kao i poraza Srbije i pobede Izraela nad Nemačkom, da je sada poznata i definitivna računica uoči poslednjeg kola.

Jasno je da Srbiju pobeda nad Izraelom u Pioniru vodi na Mundobasket, ali čak ni poraz ne bi bio smak sveta, ali pod uslovom da on ne bude baš ubedljiv, uz napomenu da Gruzija u poslednjem kolu slavi protiv Estonije.

Tada bi se formirao krug od 3 ekipe sa skorom 6:6, a u tom međusobnom koš količniku naša reprezentacija bi bila najbolja. Ipak, ono što se ne sme smetnuti s uma jeste da u slučaju poraza Srbije od Izraela bilo kojom razlikom i pobedom Estonije nad Gruzijom, onda bi naša reprezentacija bila eliminisana.

I u grupi K se zakomplikovala situacija pobedom Finske nad Francuskom 76:69, pa Rusima ne znači ni pobeda od 44 poena razlike nad Bugarskom (60:106), jer bi u slučaju poraza od Finske u poslednjem kolu ispali.

Ključni čovek je bio nekadašnji igrač Partizana Džamar Vilson koji je odigrao vrhunsku partiju sa 29 poena i sa brojnim asistencijama u neizvesnoj završnici meča.

Na drugoj strani je Amin Nua ubacio 19 poema, dok je nekadašnji Zvezdin centar Matijas Lesormeč završio sa 11 poena i 10 skokova.

Očekivano, Češka je u istoj grupi lako savladala autsajdera Bosnu i Hercegovinu 69:64 i napravila korak ka Mundobasketu. Pobeda nad Fracuskom u gostima u poslednjem kolu garantuje Česima siguran plasman na SP, a to im garantuje i ako Rusija u poslednjem kolu savlada Finsku. Međutim, ako Finci pobede u Rusiji, a Francuzi savladaju Češku pravi se krug sa tri tima koji imaju isti broj bodova. Francuzi su jedini sigurni.

Kvalifikacije za Mundobasket, 11. kolo:

Četvrtak Bugarska - Rusija 60:106

Češka - BiH 69:64

Finska - Francuska 76:69

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Estonija - Srbija 71:70

Izrael - Nemačka 81:77

Grčka - Gruzija 81:69

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.