ĐORĐEVIĆ ISKREN POSLE PORAZA OD ESTONACA: Mi uvek gledamo u pasulj ko može da igra!
Saša Đorđević na konferenciji posle poraza Srbije od Estonije, Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Dopustili im previše ofanzivnih skokova

ĐORĐEVIĆ ISKREN POSLE PORAZA OD ESTONACA: Mi uvek gledamo u pasulj ko može da igra!

Selektor Srbije je istakao da se na meču dogodilo baš ono na šta je upozoravao svoje igrače prethodnih dana

Objavljeno:

Srbija je doživela poraz u Estoniji i propustila priliku da overi plasman na Mundobasket u Kini.

Srpski košarkaši su ispustili u poslednjoj četvrtini prednost koju su imali čitavog meča i potom Jelovac nije pogodio poslednje slobodno bacanje koje bi nam donelo produžetak.

- Oseća se poraz, izgarali smo, košarka je igra automatizma, uvek pameti, nekad i sreće. Imali smo izgubljene lopte koje nisu smele da se dogode. Morali smo da guramo na niski post loptu, Raduljica je prerano ušao u problem sa faulovima. Bilo je i brzih šuteva gde smo mislili da će vredeti pet poena. Dobra pop igra Estonaca, brzi su i atletski spremni momci, vertikalnošću su dobijali - rekao je prilično ljuti selektor Saša Đorđević posle meča u Talinu.

Saša Đorđević i Dragan Milosavljević na konferenciji
Saša Đorđević i Dragan Milosavljević na konferencijifoto: Printscreen/Youtube/FIBA

Selektor je istakao da se u meču upravo dogodilo ono na šta je dva dana upozoravao svoje izabranike, a to je da ne smeju dozvoliti toliki broj ofanzivnih skokova Estoncima.

- Ofanzivnih skokova im je bilo 13, štetu su nam naneli oni u prvom poluvremenu. To je bio ključ i to nam je na tabli stajalo dva dana. Jako tvrda utakmica, rekao bih prljava fizički, ali znali smo šta nas čeka. Mladi su, hrabri, igraju dugo u istom sastavu, a mi svaki put gledamo u pasulj, ko može, ko je povređen, kome dozvoljava klub... To nas uvek vraća unazad. Meč sa Izraelom je najbitniji, dešavalo se u prošlosti da meč odlučuje za Svetsko.

Zato sada "Orlovi" moraju da pobede Izrael u nedelju na svom terenu u poslednjem kolu kako bi bili sigurni i ne bi zavisili od ostalih rezultata.

- Znamo šta nam je činiti, čeka nas tvrd meč, Izrael se diže, imaju kvalitetne igrače, treba da se smirimo, da analiziramo meč i da vidimo ko će se pridružiti od evroligaša koji su igrali mečeve danas. Micić se povredio protiv Fenera, ima otok, ne znamo da li će ga pustiti. Jović je povređen, Lučić i Milutinov bi trebalo da se pridruže - poručio je selektor.

Računicu kako naša reprezentacija može i sa porazom od Izraela na Mundobasket možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.