NOVI KOŠARKAŠKI BISER BIRAO IZMEĐU SRBIJE I GRČKE: Fenomenalan je osećaj kad igraš sa Spanulisom i Printezisom!
Aleksej Pokuševski, Foto: Prinstcreen

JASNO KOGA JE ODABRAO

NOVI KOŠARKAŠKI BISER BIRAO IZMEĐU SRBIJE I GRČKE: Fenomenalan je osećaj kad igraš sa Spanulisom i Printezisom!

I pored toga, nije mu bilo teško da donese odluku...

Objavljeno:

Mladi košarkaš Olimpijakosa Aleksej Pokuševski bio je na životnoj raskrsnici ne tako davno.

Jedan od najvećih košarkaških talenata, 17-godišnji Aleksej Pokuševski, učestvovaće od 15. do 17. februara u Šarlotu na zajedničkom FIBA i NBA kampu "Košarka bez granica", a do svog prvog odlaska preko Bare 211 cm visoki ol-raund igrač Olimpijakosa pokušaće da se što više približi debiju u prvoj ekipi trenera Dejvida Blata.

Letos je debitovao u dresu kadetske reprezentacije Srbije, iako su Grci pokušavali da iskoriste svoj uticaj i privole ga da igra za njihove selekcije.

- Imao sam želju da što pre obučem dres Srbije i osetim kako je to predstavljati svoju zemlju. Bilo je to veliko iskustvo u svakom slučaju i nešto sasvim drugačije u odnosu na klub - rekao je Pokuševski za sajt Serbiahoop.

Tokom prošlog leta pripremao se uz asove Olimpijakosa na poziv trenera Blata.

- Posle reprezentacije nastavio sam sa individualnim radom u Beogradu da bih dočekao spreman pripreme Olimpijakosa, gde sam došao na zahtev novog trenera Blata. Fenomenalan je osećaj kada si na terenu sa Spanulisom i Printezisom. Sa Spanulisom u ekipi je pritisak veći, dok je sa Printezisom igra opuštenija. Naravno, najviše pričam s Milutinovim, jer smo obojica Novosađani.

Naravno, poznato je već da je srpska i jugoslovenska reprezentacija imala mnogo igrača sa sličnim razvojnim putem. U PAOK su kao kadeti Crvene zvezde došli Predrag Stojaković i Milan Reljić, u Aris je otišao Srđan Jovanović, Dragan Tarlać je igrao za Olimpijakos, Marko Jarić i Milan Gurović su bili u Peristeriju... Svi su imali grčke pasoše!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Serbiahoop)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.