PARTIZAN UŠAO U SERIJU POBEDA: Crno-beli ulovili Pantere, nek se spremi Turk Telekom!
Đorđe Gagić, jedan od junaka trijumfa, Foto: Starsport©

ABA liga, 11. kolo

PARTIZAN UŠAO U SERIJU POBEDA: Crno-beli ulovili Pantere, nek se spremi Turk Telekom!

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz Espreso.co.rs ...

Objavljeno: 23:02h

Veoma interesantan i dramatičan meč imali smo prilike da gledamo u Hali Pionir, u okviru 11. kola ABA lige, između Partizana i FMP.

Dva rivala koja uvek prirede interesantne predstave, kako na terenu, tako nekad i na tribinama, ovog puta sve do samog kraja meča nisu uspela da se "dogovore" oko pitanja pobednika, te se čekalo do poslednjeg minuta kako bi postalo jasno ko će odneti trijumf.

1 / 10 Foto: Starsport©

Na kraju, učinio je to Partizan, važni su bili poeni Radeta Zagorca par minuta pred kraj, kada su se crno-beli odvojili na +6, i pored povratka FMP od -9, sa koliko je započeta poslednja deonica.

Konačni rezultat bio je 83:77, a interesantno je da FMP nikad nije uspeo da slavi u Pioniru u okviru ABA lige.

Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Đorđe Gagić i Džok Lendejl sa po 14 poena (centri crno-belih napravili su razliku), dok je i Rade Zagorac odigrao dobru ulogu sa 10 poena. Svi koji su ulazili u igru upisali su se u strelce.

Što se tiče ekipe FMP, Matic Rebec je trojkama uspevao da uhvati priključak otkako je Partizan preuzeo prednost, ali je njegovih 17 poena bilo nedovoljno (4/10 za tri). Pratio ga je Đorđević sa 13, dok su po deset postigli Stefan Pot, Marko Jeremić i Marko Radovanović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Za crno-bele na redu je duel sa Turk Telekomom u sredu od 20 časova, koji će odlučiti da li ekipa Andree Trinkijerija ide u narednu fazu Evrokupa. Potrebna im je pobeda od šest ili više poena razlike!

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz Espreso.co.rs ...

KRAJ UTAKMICE! Partizan je uspeo da dođe do trijumfa nad nezgodnim FMP, i pored veoma raspoloženog Matica Rebeca.

KRAJ TREE ČETVRTINE!

Partizan vodi sa 68:62 ! Sredinom ovog perioda crno-beli su DOSLI do najveće prednosti od 61:52 trojkom Novice Veličkovića, da bi posle jedino što I FMP držalo u igri bio ofanzivni skok i dve neverovatne trojke Matica Rebeca (treću I promašio, probao I na nesvakidašnji način its devet metara i his jedne noge da pogodi).

POLUVREME! KRAJ DRUGE ČETVRTINE!

43:42 U KORIST DOMAĆINA! Slab šut crno-belih za tri poena, kao i ne preterano dobar procenat slobodnih bacanja bili su dovoljni da bi FMP održao prednost, iako se ni on nije nešto pretrgao napadački. Međutim, krajem ove deonice crno-beli su se probudili, pa uz sjajnu rolu Džoka Lendejla i Vanje Marinkovića došli do preokreta.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 17:22 U KORIST GOSTIJU! FMP je daleko bolje počeo meč, otvorivši ga sa serijom 13:6, poslečega crno-belima nije bilo lako da se konsoliduju. Najzaslužniji za to su Rebec, Paunović i Pot sa po pet poena, dok u ekipi Partizana niko nije uspeo da pogodi više od tri.

21.00 - Utakmica je počela!

19.34 - Podsetimo is prethodnog duela ova dva tima.

VIDEO BONUS:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.