I 16 IZGUBLJENIH LOPTI IM DONOSI POBEDU: Crvena zvezda neporažena u ABA ligi
Košarkaši Crvene zvezde uspešno su savladali još jednu prepreku, Foto: KK Mega Bemaks/Ivica Veselinov/ABA liga

ABA LIGA, 11. KOLO

I 16 IZGUBLJENIH LOPTI IM DONOSI POBEDU: Crvena zvezda neporažena u ABA ligi

Sva dešavanja po četvrtinama sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espresu...

Objavljeno: 22:24h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Mega Bemaks u 11. kolu ABA lige sa 78:68.

Crveno-beli su večerašnjom pobedom na gostovanju zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Ekipa Milana Tomića je odličnom igrom u drugoj četvrtini prelomila utakmicu kada je stekla 17 poena prednosti. Zvezda je potom meč uvela u mirnu završnicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stratos Perperoglu sa 17 poena, dok je Bili Beron dodao 14, a Džo Regland ubacio je jedan manje.

Megu je predvodio Goga Bitadze sa 23 poena i šest skokova, dok je Branislav Ratkovica dodao 11, uz pet asistencija.

Zvezda je prva na tabeli sa maksimalnim učinkom, dok je Mega treća sa skorom od sedam trijumfa i četiri poraza.

Sva dešavanja po četvrtinama sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espresu...

IV četvrtina

Poslednja deonica počela je nizom promašaja i jedne i druge ekipe. Na prvi koš čekalo se četiri minuta pošto je sa linije slobodnih bacanja bio precizan samo jednom za 64:51. Preko trojke Perperoglua Crvena zvezda je povela sa 69:52. Uspeo je Mega Bemaks da iskoristi promašaje crveno-belih i smanji razliku na devet poena - 71:62 na četiri minuta do kraja utakmice. Nastavili su da promašuju košarkaši Crvene zvezde sve što su mogli, a Ratkovica je trojkom smanjio na minus šest - 71:65. Istom merom uzvratio je Perperoglu za 74:65. Iako je imao mali trzaj Mega Bemaks nije uspeo da dokrajči Crvenu zvezdu pa su crveno-beli slavili sa 78:68.

III četvrtina

Nastavila je Crvena zvezda sa odličnom igrom i u trećoj četvrtini. Rešali su se poeni Simaniča, Lazića, Cirbesa i Reglanda pa je vođstvo ostajalo na plus 17 - 64:47. Pokušavao je Mega Bemaks da postigne trojku, ali nije uspevala pa se na poslednji odmor otišlo sa rezultatom 64:47.

II četvrtina

Nastavila je Zvezda da zatrpava koš domaćih i u nastavku su ubrzo poveli sa deset poena razlike - 27:17.

Posle greške Mega Bemaksa u odbrani potpuno sam je ostao Perperoglu koji bez problema pogodio trojku za 30:17. Promašaji Mega Bemaksa su se nizali jedan za drugim što su gosti iskoristili za vođstvo od 31:17. Napravili su crveno-beli seriju od 13:0 što im je bilo dovoljno da se odlepe na čak 17 poena razlike - 36:19.

Crvenoj zvezdi su podršku u Sremskoj Mitrovici dali i bivši košarkaši beogradskog tima Aleksandar Trifunović i Saša Obradović koji su videli odličnu igru Tomićevih izabranika koji su na odmor otišli sa prednošću - 42:25.

I četvrtina

Odmah na početku Crvena zvezda je pokazala da neće dozvoliti iznenađenje u Sremskoj Mitrovici, a zato je zaslužan Boriša Simanić koji je odmah udario rampu Mega Bemaksu.

Međutim, tokom uvodnih minuta viđeni su preokreti. Poveli su crveno-beli trojkom Reglanda, a domaći su preokrenuli na 6:5. Trojku je pogodio Simanić za novi preokret - 8:6. Napravila je Zvezda seriju od 5:0 - za 13:6, ali su Mitrovčani uzvratili i približili se na 16:15. Prva četvrtina je pripala crveno-belima sa 20:15.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.