TOMIĆ TREĆI PUT ZAREDOM PREZADOVOLJAN VIĐENIM: Odmah smo odreagovali na Megin povratak!
Milan Tomić, Foto: Starsport©

PROBLEM SAMO U TRANZICIJI

TOMIĆ TREĆI PUT ZAREDOM PREZADOVOLJAN VIĐENIM: Odmah smo odreagovali na Megin povratak!

Pored njega, svoje utiske sa derbija 11. kola ABA lige izneo je i Dejan Milojević, trener domaćeg i poraženog sastava

Objavljeno: 22:45h

Nešto se u igri crveno-belih drastično promenilo u poslednje vreme, ali ne sudeći po rezultatima, koji su cele sezone odlični (izuzev par malo slabijih partija u Evrokupu), već po tome što trener Zvezde Milan Tomić više nema šta da zameri svojim igračima.

Setimo se, tokom početka sezone radio je to bez obzira na rezultat, a posle trijumfa svojih momaka nad Mega Bemaksom i po 14. put iz isto toliko duela u ABA ligi bio je pun samo reči hvale. Posle treće utakmice zaredom, setiće se oni koji pomno prate dešavanja u Zvezdi.

- Mislim da smo 40 minuta kontrolisali meč. Dobro, u jednom trenutku zadnje četvrtine je Mega došla na pet ili šest razlike, ali smo odreagovali odmah. Što je dosta bitno, znali smo da Mega ide na skok u napadu i na ovoj utakmici je 'uzela' samo osam skokova u napadu. Jedini problem smo imali u tranziciji u četvrtoj četvrtini, kada smo primali dosta lakih poena. Ali, kao što kažem igračima, ne možeš da završiš utakmicu 0:0 - istakao je trener crveno-belih.

- Čestitam igračima na tome što smo prvi na tabeli na kraju prvog kruga. Tako treba i da nastavimo - dodao je.

Dejan Milojević
Dejan Milojević foto: Fonet/aleksandar Koković

Najprijatnije iznenađenje ove takmičarske godine, koje sa klupe predvodi Dejan Milojević, nije uspelo da napravi probleme viceprvaku takmičenja, a kao ključ poraza ocenio je prvo poluvreme.

Igrali su dobar meč. Odlučilo je prvo poluvreme. Ušli smo u utakmicu sa previše respekta, u grču. To je rezultiralo našom atipičnom igrom. Bili smo spori, tromi, dali samo 25 poena. Zvezda je previše ozbiljna ekipa da biste posle toga napravili preokret – kaže Milojević.

Što se tiče ritma po kom je ekipa Mege prepoznatljiva, zna da je bilo obrnuto na parketu u slučaju meča sa Zvezdom.

Ubrzali smo igru u drugom delu, uveli ih u naš ritam, dali preko 40 poena, ali nismo uspeli da anuliramo prednost. Ponosan sam na moje igrače što su pokazali reakciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.