SASTAV ZVEZDE ZA DERBI: Stanković prelomio kojih 11 igrača će istrčati na Marakanu!
Foto: FK Crvena zvezda

najava

SASTAV ZVEZDE ZA DERBI: Stanković prelomio kojih 11 igrača će istrčati na Marakanu!

Podsetimo, meč je na programu u nedelju od 18 časova

Objavljeno: 21:03h
Nikola Husein

Sve je spremno za 162. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Dva velika druga i saigrača iz reprezentacije - Dejan Stanković i Savo Milošević će morati da svoje prijateljstvo prvi put ostave po strani i smisle način kako da nadmudre jedan drugog.

Razlika na tabeli nije mala, srpski šampion ima 11 bodova viška, ali sudeći prema rečima Stankovića koji ističe da on nije taj koji je napravio tu prednost, možemo očekivati Zvezdu koja će sutra ići na pobedu od prvog minuta.

Još na konferenciji se mogao videti entuzijazam stratega crveno-belih i iščekivanje prvog derbija koji bi najradije da može pre odigrao nego sedeo na klupi 90 i kusur minuta.

Što se tiče sastava, tu ne bi trebalo da bude nikakve dileme, ali poslednja Dekijeva izjava je ta da on može da iznenadi Miloševića, pa se to iznenađenje možda krije i u postavi za sutrašnji duel.

Ali, ovih 11 je najrealnije očekivati sutra uveče na terenu.

BORJAN - GOBELJIĆ, DEGENEK, MILUNOVIĆ, RODIĆ - JOVANČIĆ, PETROVIĆ - GAVRIĆ, NIKOLIĆ, BEN - BOAĆI

foto: Facebook

Na golu, kao i u odbrani je sve kristalno jasno. Ovi igrači su startovali u prolećnom delu, odigrali mečeva protiv Čukaričkog i Vojvodine i sačuvali mrežu na oba duela.

Jovančić je radom na pripremama ponovo zaslužio mesto u startnoj postavi, dok je Petrović potvrdio svoj veliki talenat i zalaganjem, kao i trudom na treninzima pokazao da na njega može itekako da se računa, iako ima samo 20 godina.

Ofanzivni deo ekipe, tačnije vezni red, će najverovatnije činiti dva klinca i jedan "matorac".

Gavrić je partijama na Brdu i Marakani oduševio navijače, koji ga već sada porede sa Radonjićem, ali činjenica je da fudbaler rođen 2000. godine i dalje nema snage za čitav meč, pa će njega u jednom delu meča skoro sigurno zameniti Garsija koji nije odigrao lošu rolu u Inđiji uprkos nepovoljnom rezultatu.

foto: Starsport©

Nikolić će biti "desetka" i pokušaće da zameni Marka Marina, koji istina i nije pružao neke naročite partije u derbiju, čak šta više, bio je vrlo loš. Upravo je njega Stanković apostrofirao kao jednog od najboljeg igrača ekipe, pa se sa pravom velike nade navijača i crveno-bele uprave polaže u njega.

Ben će biti na desnoj strani i pokušati da uz napadača bude najveća pretnja gostima. Na Marakani je već dve godine, odigrao je dosta derbija, postigao je jedan pogodak i više neće biti opravdanja da stranci ne osećaju derbi. Zna El Fardu dobro koliko ovaj meč nosi pritiska i tenzije, a sa tim se najbolje upoznao leta 2017. godine kada je sa dva gola u dresu Olimpijakosa srušio Partizan usred Humske.

foto: Starsport©

U špicu napada Boaći, Pavkov i Tomane figuriraju za jedno mesto, a najveće šanse za to mesto ima upravo napadač iz Gane.

Iako je bio povređen proteklih nedelja, on se pre nekoliko dana vratio u trenažni proces i biće spreman za najveći meč srpskog fudbala i tako dobiti prednost u odnosu na pomalo indisponiranog Pavkova, kao i Tomanea koji ovog proleća nije dobio nijedan minut na terenu. Inače, Boaći je tri puta pogađao protiv Partizana, pa i taj podatak sigurno igra ulogu u odabiru pred ovaj susret.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.