STANKOVIĆ SIJAO NA KONFERENCIJI: Idem na pobedu, ništa me drugo ne zanima! Znam kojih 11 počinje protiv Partizana!
Dejan Stanković, Foto: Espreso.co.rs

espreso na marakani

STANKOVIĆ SIJAO NA KONFERENCIJI: Idem na pobedu, ništa me drugo ne zanima! Znam kojih 11 počinje protiv Partizana!

Utakmica je na programu u nedelju od 18 časova

Objavljeno:
Nikola Husein

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za novinare u subotu, dan pred meč sezone - Večiti derbi.

Prvo što je istakao je to da su svi fudbaleri zdravi i da će imati ceo igrački kadar na raspolaganju.

- Volim da počnem od zdravstvenog biltena. Sve ih imam na broju, imaću slatke muke da izaberem startnih 11 i one koje će biti na klupi.

Ima li treme?

Pričali smo o tome. Naravno da ima, ali nista specijalnije što je bilo protiv Ćukaričkog. Možda se visše ulazi u detalje, ali jedva cčekam da krene meč.

O derbiju, da li možemo da gledamo lep fudbal?

- Mnogo je lepo pričati kao navijač - hocemo lep fudbal. Ali ako pitate trenera, mora i malo taktike da bude. Kao tim smo spremni, Partizan je “ta” utakmica i bićemo 300 odsto spremni. Očekujem lepu utakmicu, derbi uglavnom odluče sitnice. Zvezda na JNA kada je izgubila je imala pola sata fenomenalne igre, držala je sve pod kontrolom. Ali Partizan je dobio na inicijativi, dao je gol, Suma je sjajno pogodio... Moraš da vodiš računa, na takvim utakmicama sitnice donose prevagu.

Najmlađi akteri derbija...

- Ja sam i više srećan nego što su oni. Videćemo koliko će mladih istrčati na teren. Oni trebaju da uživaju jer će to pamtiti ceo zivot. Biće spremni, siguran sam.

Da li bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom?

- Ne bih bio zadovoljan. To se krši sa mojim karakterom. Ne potpisujem nerešeno, za "pat" partiju nisam nikada.

Igrao je tri derbija, koji je najspecifičniji?

Ne mogu da poredim. Igrao sam beogradski, milanski i rimski. Milanski je spektakl, u rimskom je velika tenzija, ne izlazi se iz kuće dve nedelje pre i dve nedelje posle, nebitno koji je rezultat bio. Beogradski – Igras kao prvo kao navijac, pa kao igrač, pa sada kao trener. To ne moze da se opiše, beogradski derbi je svetinja i to ne mogu da opišem.

Može li Savo da ga iznenadi?

- Mislim da ne može ništa da nas iznenadi, uz dužno poštovanje. Biće zanimljivo. Ja mislim da mogu da ga iznenadim videćemo. Znam 11 od 11 startera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.