VUJADINA I DALJE "RADI" DERBI: Najviše me boli poraz u finalu Kupa, ali sada smo mnogo jači i očekujem pobedu!
Vujadin Savić, Foto: Starsport©

najava 162. večitog derbija

VUJADINA I DALJE "RADI" DERBI: Najviše me boli poraz u finalu Kupa, ali sada smo mnogo jači i očekujem pobedu!

Praznik srpskog fudbala na programu je u nedelju od 18 časova

Objavljeno: 14:37h
Nikola Husein

U nedelju od 18 časova na našem najvećem stadionu snage će po 162. put odmeriti Crvena zvezda i Partizan.

Praznik srpskog fudbala će kao prva na tabeli dočekati ekipa Dejana Stankovića i svim silama će pokušati da se revanšira crno-belima za septembarski poraz u Humskoj od 2:0 i nakon ovog meča kako se to žargonski kaže "stavi jednu ruku na pehar".

Ipak, ko će biti i da li će neko uopšte biti bolji, saznaćemo u nedelju uveče.

Bivši kapiten Crvene zvezde i miljenik navijača Vujadin Savić je u razgovoru za Espreso otkrio šta za njega predstavlja Večiti derbi i prisetio se trenutaka kada je kao igrač nastupao u najvećem meču srpskog fudbala.

foto: Starsport©

- Za mene je Večiti derbi svetinja srpskog fudbala, veliki praznik! To je utakmica u kojoj nije bitna bodovna prednost i ko je u kakvoj formi. Pored Evrope imate tri takmičenja, prvenstvo, Kup i Večiti derbi - slikovito je Vujadin opisao koliki značaj na njega, a verujemo i na ostale fudbalere ima ova utakmica.

Na pitanje koji mu je derbi ostao u najlepšem, a koji u najružnijem sećanju, popularni Giška imao je spreman odgovor.

- Najlepše je onda kada pobediš, a najgori kada izgubiš. Mi smo dva puta pobedili, oba puta na Marakani, nekoliko smo ih igrali nerešeno, a najviše me boli poraz u finalu Kupa, inače moj poslednji u dresu Zvezde pre odlaska.

1 / 10 Foto: Starsport©

Savić je na pitanje da li mu je neki fudbaler Partizana ostao upečatljiv i protiv koga je imao najviše problema, crveno-beli "gardista" dao je džetlmenski odgovor i nije želeo nikoga da ističe.

- Iskreno, ne bih izdvojio nijednog, sve su to dobri igrači i momci. Ali, mislim da imamo dosta kvalitetniju ekipu od njih, što ćemo nadam se pokazati i na terenu u nedelju.

I za kraj - poruka za bivše saigrače i drugare:

- Očekujem pobedu, naravno! Uz pune tribine i fer navijanje na obe strane.

Iz njegovih usta u Božije uši, dosta je bilo nereda na tribinama, vreme je za dobar fudbal, ipak će na klupama biti legende jugoslovenskog i srpskog fudbala, Dejan Stanković i Savo Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.