SA 13 GODINA SAM DOŠAO NA PRVI DERBI: Gobelja se setio Žigića i košarkaške proslave, pa bocnuo Uroševića i Miletića
Marko Gobeljić, Foto: Starsport©

u susret derbiju

SA 13 GODINA SAM DOŠAO NA PRVI DERBI: Gobelja se setio Žigića i košarkaške proslave, pa bocnuo Uroševića i Miletića

Utakmica je na programu u nedelju od 18 časova

Objavljeno:
Nikola Husein

Vreme je za 162. Večiti derbi...

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu pred svojim navijačima dočekati Partizan u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Izabranici Dejana Stankovića imaju 11 bodova viška u odnosu na večitog rivala, ali u ovim mečevima favorit nikada ne postoji.

Jedan od najboljih fudbalera crveno-belih ove sezone, Marko Gobeljić je za Espreso govorio o ovoj posebnoj utakmici za sve navijače u Srbiji.

foto: Starsport©

- Za mene je derbi više od utakmice, kad sam bio mali jedva sam čekao da gledam Zvezdu protiv Partizana, pa se kasnije šalio sa drugarima kada se završi, a nekada sam priznajem bio i tužan kada moj tim izgubi. Sada imam priliku da igram takve mečeve i zaista sam srećan zbog toga.

Koji derbi ti je osećao u posebnom sećanju?

- Uf, onaj kada smo dobili 3:0, mislim da je tada Žigić slavio golove na onaj košarkaški fazon. Ta generacija mi se izuzetno sviđala. Pratio sam mnogo derbija kao klinac, sa 13 godina sam prvi put bio na Marakani i postao navijač koji ide na utakmice.

Postoji li neko iz Partizana sa kim si privatno drugar, sa obzirom da je to sve češća pojava među vama?

- Naravno. Družim se sa Uroševićem i Miletićem, koji su igrali sa mnom i u Napretku i u Slogi. Mnogo ih cenim i kao prijatelje i kao igrače, ali u derbiju nema prijateljstva, tako da će tako biti i u nedelju.

Davao si golove u Superligi, Kupu i Ligi šampiona. Ostalo je samo da pogodiš u derbiju i da što se kaže "završiš karijeru.

- Tačno. Ostao je samo derbi, a upravo je gol u derbiju i dupla kruna ono što mi nedostaje i o čemu maštam ceo život, pa se nadam da je ova sezona prava da se to i ostvari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.