I ZVEZDA I PARTIZAN ZVALI KRASIĆA: Mnogo sam razmišljao, još imam snage za godinu-dve!
Miloš Krasić, Foto: Profimedia

NEPOZNAT DETALJ

I ZVEZDA I PARTIZAN ZVALI KRASIĆA: Mnogo sam razmišljao, još imam snage za godinu-dve!

Kako vam se čini - "bivši fudbaler CSKA, Juventusa i Fenera na Topčiderskom brdu"?

Objavljeno: 18:03h

Dok je žario i palio u dresu CSKA, pa i prvih sezonu i po u Juventusu, koji se u tom momentu tek konsolidovao posle povratka u Seriju A iz nižeg ranga (Serije B), navijači Crvene zvezde i Partizana mogli su samo da sanjaju da njihova dva kluba pozovu Miloša Krasića u svoje redove.

Ali, nekih deceniju (koji mesec više ili manje) kasnije, stvari po nekada najboljeg i najbržeg srpskog igrača nisu baš onakve kakve su mu proricane.

Posle par sezona u Lehiji iz Gdanjska, gde je bio poprilično važan šraf u igri kluba, trener Stokovjec ga je izbrisao iz prvog tima. Nekoliko meseci je proveo u rezervama, a onda pre nekoliko nedelja rakisnuo ugovor koji je trajao do sledećeg leta, iako su mu iz kluba nudili da ostane i dobije novac do kraja, ako pristane da igra za rezerve sa mladim i neafirmisanim igračima, ali i sa nekolicinom iskusnijih, koje je trener Lehije takođe odstranio, ispričao je Miloš u razgovoru za poljski list Sport.

- Na razgovoru posle poslednjeg treninga uoči meča sa Sandecjom na kraju prošle sezone. Trener Pjotr Stokovjec je došao i rekao da me više ne vidi u timu. Rekao mi je da idem kod predsednika kući i da razgovaramo o raskidu ugovora jer njemu nisam više potreban. Ne znam samo kako je u junu mogao da zna kako ću ja trenirati u avgustu i septembru... Poznavali smo se tek nekoliko nedelja. Ali osetio sam da se nešto sprema. Sve manje sam igrao, dobijao sam minutažu na kašičicu. Ali mislio sam da će se sve srediti na pripremama kada budem trenirao kako trener želi - kaže jedno od najbržih desnih krila koje je naša zemlja izrodila u 21. veku.

Što se odnosa sa trenerom Stokovjecom tiče, Krasić tvrdi da je jedina zamerka na njegov rad to što nije pružio šansu Srbinu.

- Stokovjec ne voli igrače sa karakterom. One koji mogu da mu odgovore i koji misle svojom glavom. Plaši se takvih. On nije ličnost koja može da radi sa jakim karakterima. Zato je odlučio da ih se reši, pošalje ih u rezerve ili da ne produži ugovore sa njima. Tako je uradio i sa Vavrižnjakom. Do poslednje utakmice je bio ključni igrač Lehijine odbrane, a onda je odjednom precrtan. Razumem da svaki trener ima svoju filozofiju i da misli da je uvek u pravu, a da igrači nisu. Ima pravo na to. Ali eliminacija svih iskusnih igrača bi na duže staze mogla da pokaže kao velika greška - kaže Miloš.

Sada je ponovo u Srbiji, gde provodi vreme u nedostatku angažmana, a novinare iz Poljske je zanimalo i da li je planirao da možda zaigra u Superligi.

- Ne znam još... Kada sam išao u Lehiju, Partizan mi je nudio pet puta više para. Zvali su me i čelnici rvene zvezde. Ali, želeo sam da igram u inostranstvu, nisam hteo da se vraćam u Srbiju. I dalje mi se ne vraća tamo - dodao je Krasić, pa zaključio.

- Razmišljao sam. Možda još ostanem u Poljskoj. Voleo bih da igram u Ekstraklasi. Još ima snage za godinu ili dve. Ako neki klub pozove, razgovaraćemo. Nedavno sam čuo da je Krakovija zainteresovana...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.