LIČNA GOMORA TARIBA VESTA! Klub ga varao za pare, jer ne zna jezik: Hteo sam da ih zapalim, vrteli su me oko prsta!
Taribo Vest u dresu Partizana protiv Porta u prvom meču Lige šampiona odigranom u Humskoj ulici 2003. godine, Foto: Profimedia

NEPOZNATE ČINJENICE

LIČNA GOMORA TARIBA VESTA! Klub ga varao za pare, jer ne zna jezik: Hteo sam da ih zapalim, vrteli su me oko prsta!

Mračne tajne su isplivale na videlo

Objavljeno:

Nije lako biti fudbaler iz Afrike u Evropi, a pre nekih 20 godina bilo je bar desetostruko teže. To je na svojoj koži osetio jedan od heroja Partizanove prve, istorijske Lige šampiona iz sezone 2003/04, još kad je kao mlađani momak došao na Stari kontinent.

Tačnije, u Okser. A, tako, dogodilo mu se nešto što nije mogao ni da pojmi.

Nigerijac vreme provedeno na stadionu Abe Deam pamti po katastrofalnim detaljima. Vest nije dobro poznavao francuski jezik i njegov menadžer/agent i klub su ga varali...

- Igrao sam u Bordou gotovo besplatno. Ugovor na pet godina u kome pojma nisam imao šta piše. Posle treće godine došli su Arsenal, Juventus, Rendžers i Betis da me traže. Otišao sam kod trenera i kazao mu da hoću da idem. Tada sam prvi put video šta sam zapravo potpisao. Igra sam za 3.000 franaka mesečno, dok su moje kolege imale plate od po 120.000 franaka. Tog dana hteo sam zapalim Okser. Odmah sam pozvao svog menadžera koji me je vrteo oko malog prsta. Uživao je negde u Senegalu - istakao je bivši fudbaler Partizana.

Tu nije bio kraj njegovim mukama.

- Stizali su pozivi sa svih strana. Odabrao sam Inter. I ponovo sam potpisao ugovor a da nisam znao šta sve u njemu piše - dodao je Vest.

Podsetimo, kada je došao u Partizan tvrdilo se da je i dalje u trećoj deceniji života, a prema nekim navodima koji su stizali iz Afrike, on je bio blizu pete decenije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.