MEČ LOPTA U BEOGRADU: Velike utakmice se dobijaju na sredini terena! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Starsport©

Nema dileme

MEČ LOPTA U BEOGRADU: Velike utakmice se dobijaju na sredini terena! (FOTO) (VIDEO)

Biće taktičkog nadmudrivanja

Objavljeno: 19:08h

Fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić ocenio je da je predstojeći dvomeč sa slovačkim Spartakom iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona "meč lopta" za crveno-bele i plasman u novu sezonu u jednom od dva evropska takmičenja.

- Ovo je naša 'meč lopta', pobedom u dvomeču sa Spartakom obezbeđujemo Ligu Evrope i samim tim približavamo se ostvarenju našeg cilja, a to je grupna faza Lige šampiona. Svesni smo da u Evropi nemamo prava na kiks i da će susret sa Spartakom biti izuzetno teška utakmica. Svi smo gledali duel Spartaka i Legije, naš protivnik izbacio je prvaka Poljske i to dosta govori o njihovom kvalitetu. Cela ekipa mora da igra kao protiv Suduve na Marakani, to je naš recept za uspeh - rekao je Jovičić za klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde foto: Starsport©

Utakmica između Crvene zvezde i slovačkog tima u utorak počinje u 20.30 na stadionu "Rajko Mitić", a Jovičić je rekao da ekipa treba da "izađe maksimalno motivisana".

- Moramo od prvog minuta da pokažemo koliko želimo pobedu. Zato pozivam naše navijače da dođu da nas podrže u što većem broju, znamo kakav uticaj na nas ima podrška sa tribina, pokazalo se to mnogo puta do sad - dodao je Jovičić.

Spartak je u dosadašnjim evropskim mečevima pokazao da igra dobru odbranu, prima malo golova, ali ni na jednoj utakmici nisu postigli više od dva pogotka.

- Baš iz tog razloga očekujem taktičko nadmudrivanje na terenu, verujem da će se glavna borba voditi na sredini terena. Velike utakmice se i dobijaju tako što pobedite protivnika na sredini terena. Do sada smo igrali protiv ekipa koje gaje ruski stil igre, koje se dosta bore i mnogo trče. Takav način igre nije stran ni Slovacima, i oni zaista mnogo trče, maksimalno su motivisani i borbeni i zato znamo da mi moramo u svim tim segmentima da prednjačimo u odnosu na rivala kako bismo došli do pobede - izjavio je vezista crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno nastupaju na dva fronta, u Super ligi i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i zato su česte rotacije u timu neizbežne.

- Imamo utakmice na svaka tri ili četiri dana i neophodno je da se tim kombinuje iz meča u meč. Svaki put trener odluči da odmori nekoliko fudbalera. Zvezdin igrački kadar sastoji se od odličnih, talentovanih igrača i ko god da igra ne oseća se razlika na terenu. Svi vredno radimo i to se vidi na utakmicama - rekao je Jovičić.

Vladan Milojević je ljubimac Delija
Vladan Milojević je ljubimac Delija foto: Nebojša Mandić

Na sredini terena na prethodnom meču protiv Voždovca igrali su Jovičić i Dušan Jovančić, tandem koji je dve godine zajedno nastupao u Borcu iz Čačka.

- Može se reći da nas dvojica imamo zavidno iskustvo koje smo stekli igranjem u paru. On je zaista odličan fudbaler, to je pokazao i u svom prethodnom klubu Vojvodini. Podjednako dobro se razumem na terenu i sa njim i sa Krstičićem. Znam da svako od nas u svakom momentu daje sve od sebe, igramo timski i to se vidi po našim rezultatima. Stručni štab dosta pojedinačno radi sa svakim igračem i to nam mnogo znači kako bismo individualno napredovali, a samim tim i kao ekipa pružili mnogo više - zaključio je Branko Jovičić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.