NIKAD ISPRIČANI DETALJI! Terzić otvoreno o vremenu kada je napustio Srbiju: Ako su stavili lisice velikom Džaji, čemu da se nada neki mali Terza?! (FOTO)
Foto: Starsport©

Bez dlake na jeziku!

NIKAD ISPRIČANI DETALJI! Terzić otvoreno o vremenu kada je napustio Srbiju: Ako su stavili lisice velikom Džaji, čemu da se nada neki mali Terza?! (FOTO)

- Ja sam otišao onog dana kada je Džajić uhapšen. Kada sam video da su lisice stavljene velikom Džaji, čemu da se nadam ja, neki mali Terzić - istakao je generalni direktor šampiona Srbije

Objavljeno:

Pre deset godina počele su da se pojavljuju optužbe protiv Zvezdana Terzića da je zloupotrebio službeni položaj, da je učestvovao u malverzacijama, da je štetio OFK Beograd.

Tada je, kako se pričalo po fudbalskim kuloarima, "odbegao" u Crnu Goru...

- Šest meseci pre nego što ću doći na udar, znao sam da se sprema neka hajka na fudbal, emisija projektovana u političkim kabinetima vrha države i nekim policijskim strukturama. Bio sam predsednik FSS i dobio sam jasne signale šta se sprema i znao sam da nas jedino može spasti plasman na Evropsko prvenstvo jer će se tada svi ti političari kačiti na naš uspeh. Bila je to klasična hajka koju radi svaka politička garnitura u cilju bacanja prašine u oči, a fudbal je tu najzahvalniji. Narod u Srbiji voli fudbal, priče o kriminalu, idealno.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić foto: Dragana Udovičić

Da li je otišao u Crnu Goru ili...?

- Ne kažem da sam bio u Crnoj Gori, ali sam se sklonio iz Srbije i bio sam odsutan skoro tri godine dok ludilo nije prošlo i okolnosti se nisu promenile.

Pravi razlog njegovog odlaska u komšiluk tek sada je obelodanjen.

- Ja sam otišao onog dana kada je Džajić uhapšen. Kada sam video da su lisice stavljene velikom Džaji, čemu da se nadam ja, neki mali Terzić. On je uhapšen 5. februara 2008, ja sam 8. februara imao avionsku kartu za Ameriku, a u tom trenutku sam bio na skijanju u Francuskoj. To popodne kada je Džajić uhapšen, ja sam na skijanju povredio rame i onda sam razmišljao kuda sa gipsom na ruci u Ameriku, a vidim da je u zemlji te političke strukture zahvatilo ludilo. Tako nisam otišao za Ameriku, ali nisam se vratio ni u Srbiju, otišao sam na treću destinaciju i čekao rasplet. Tamo sam „namestio“ glavu na jedan pravi način i maksimalno sam iskoristio to vreme da se bavim svim stvarima za koje nisam imao vremena jer sam veoma mlad upao u mašinu. Mnogo sam čitao, bio na lepom i sigurnom mestu, okružen prijateljima. Inače, meni nikad nije stavljeno na teret da sam sebi pribavio protivpravnu korist, rekli su da je oštećen OFK Beograd i da sam pribavio korist drugom pravnom licu, nekoj ofšor kompaniji koja je pripadala tadašnjem predsedniku i finansijeru kluba. Optužili su me da sam kao pravno lice omogućio drugom pravnom licu dobit, što je nonsens.

BONUS VIDEO: Zanimljiva dešavanja među zaraćenim frakcijama navijača Partizana tokom poluvremena

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.