KOŠMARNA ISPOVEST IGRAČA PARTIZANA: Posle priprema s crno-belima završio u zatvoru usred pustinje u Dubaiju!
Foto: Printscreen/Prva.rs

Pakao je ništa naspram ovoga

KOŠMARNA ISPOVEST IGRAČA PARTIZANA: Posle priprema s crno-belima završio u zatvoru usred pustinje u Dubaiju!

Umesto da se sa saigračima vrati kući, on je zadržan u Emiratima kao osumnjičeni za pljačku zlatare

Objavljeno: 12:55h

Ovonedeljna emisija "Iza rešetaka" autora Mašana Lekića donela je nesvakidašnju i javnosti malo poznatu priču sa priprema Partizana u Dubaiju u sezoni 2007/2008 kroz ispovest nekadašnjeg prvotimca Mladena Lazarevića.

U tom trenutku talentovani fudbaler na početku karijere i mladi reprezentativac, prošao je kroz najveći pakao u svom životu, kada je bio osumnjičen da je pripadnik čuvene kriminalne grupe "Pink panter" koja se bavi pljačkom zlatara i juvelirnica zbog čega je završio u najizolovanijem zatvoru u Ujedinjenim arapskim emiratima, koji se nalazi usred pustinje.

Ta kriminalna grupa je u to vreme izvela jednu od najspektakularnijih pljački u istoriji Dubaija, kada su kolima uleteli u tržni centar i pokrali zlato u vrednosti od nekoliko desetina miliona evra.

- Posle redovne pasoške kontrole, moj pasoš su zadržali u Dubaiju. Ja sam ostao na aerodromu sa sportskim direktorom Gordanom Petrićem i posle četiri sata sam dobio pasoš nazad, bez objašnjenja, i s taksijem smo otišli u hotel - započeo je svoju ispovest Lazarević.

- Poslednje veče nam je tadašnji trener Đukić dao slobodno i mogli smo da izađemo u grad. Sećam se da sam sa par drugara otišao u "Hard rok klub" i da smo se sjajno proveli do ranih jutarnjih sati kako to obično bude. Ujutru smo se spremali i pakovali stvari za povratak kući. Dolazimo u jedan od najvećih aerodroma na svetu, gde je bilo mnogo brendiranih radnji koje smo obilazili, a onda smo otišli na pasošku kontrolu.

Posle porovedenih priprema trebalo je da cela ekipa krene nazad u Beograd, ali je on ponovo zadržan na aerodromu i morao je da ostane.

- U tom momentu moji saigrači su prošli, ja sam bio u sredini reda, predao sam pasoš, policajac ga uzima, stavlja ga na pregled i tada počinje haos. Pale se sirene, dva policajca dotrčavaju do mene, shvatio sam da je neki problem, izvadili su puške i uperili ih u mene. Bio je to stravičan osećaj, bio sam uplašen, nisam znao u čemu je problem. Cela ekipa je išla zajedno, obustavili su let dok nisu pronašli dve torbe na moje ime. Obe torbe su zajedno imale 70 kilograma, uzeli su obe i sproveli me u policijsku stanicu u sklopu aerodroma.

- Ušli smo, smestili me u ćošak i čekao sam 3-4 sata da vidim šta će se desiti, a u tom periodu uopšte nisu hteli da mi se obrate na engleskom, jer sam ih nekoliko puta pitao u čemu je problem i šta se dešava. U jednom trenutku mi je pozvonio i pitao sam da li mogu da se javim, a oni su mi dozvolili. Pozvao me je Marko Vjetrović, tada portparol kluba i rekao mi da će avion sa igračima odleteti, a da ja ostajem dok se ne reši problem i da će on doći u najkraćem mogućem roku. Dok sam čekao šta će se desiti, razne misli su mi prolazile kroz glavu.

Ubrzo se našao na putu za najstrože čuvani zatvor u Emiratima.

- U jednom trenutku policajci me stavljaju u maricu koja je bila podeljena na dva dela. U jednom delu je bila Kineskinja, a u drugom ja. Oni su ostali ispred i ostavili nas same, a ona mi je tražila telefon i ja joj ga dam, jer ne može nikoga da pozove. Okrenula je i u jednom trenutku su počele ruke da joj se tresu, gledala je čas ka meni, čas ka policajcima ispred, a ja sam se pitao da li je moguće da ću sada napraviti problem na kome nema kredita. Ona mi vraća telefon, policajci su sve to videli, vratili su se u auto seli i krenuli smo. Napustili smo grad i ušli u pustinju. Vozili smo se jedno 15 minuta i stigli smo u zatvor.

- Bio je podeljen na ženski i muški deo. Kada sam ušao u muški deo zatvora, tek tada sam se uplašio, mislio sam da ću ostati tu, sve dok se ne reši u čemu je greška, jer sam verovao da će se ubrzo sve rešiti, jer ništa nisam uradio. U početku sam se uplašio ostalih robijaša. Nisam mogao da verujem da ću od standardnog prvotimca Partizana i mladog reprezentativca dospeti do zatvora u Dubaiju, a da i dalje ne znam o čemu se radi. Dodatna otežavajuća okolnost jeste što nisam mogao nikoga da pozovem da vidim šta se dešava. Jedan policajac me je proveravao u posle toga rekao da ću biti isporučen u Abu Dabi jer je tamo izdata poternica za mnom.

Kompletnu njegovu priču možete pogledati na sajtu TV Prva.

BONUS VIDEO: Dolazak Bogdana Bogdanovića na meč Partizana

(Espreso.co.rs / Prva.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.