Parizan zaradio 5,7 miliona evra! A evo koliko se duguje još za penale za Andriju Živkovića i menadžeru Serđu Bertiju! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

Zadovoljni sezonom

Parizan zaradio 5,7 miliona evra! A evo koliko se duguje još za penale za Andriju Živkovića i menadžeru Serđu Bertiju! (VIDEO)

Miloš Vazura je ispričao kakva je trenutno finansijska situacija u Humskoj

Objavljeno:

Partizan je završio sezonu, možda na sportskom planu ne toliko uspešno, jer nije osvojena titula, ali se ipak prezimelo u Evropi i uzet je Kup. Ipak, što se tiče finansijskih detalja moglo bi se reći da je sezona bila itekako uspešna.

To je rekao generalni direktor Miloš Vazura u intervjuu za "Partizanov vesnik". gde je sumirao finansijsku godinu crno-belih kroz cifre.

- Ocenili smo prošlu sezonu uspešnom. Igrali smo Evropu, prezimili i zaradili 5, 7 miliona evra. Pre toga imali smo dobar prelazni rok u junu. Prodali smo Leonarada za 4 miliona koji je došao za nula dinara, prodali smo Milenkovića za 5,1 milion , prodali Necu Mihajlovića za 1,6 miliona, pa zatim Uroša Đurđevića zua 2,5 miliona. Ciljevi koje smo postavili su bili Evrope. Plate isplaćujemo na vreme - krenuo je priču o finansijama Vazura.

Miloš Vazura je podneo neku vrstu finansijskog izveštaja za proteklu sezonu
Miloš Vazura je podneo neku vrstu finansijskog izveštaja za proteklu sezonufoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

On je najavio da je vreme da se neki igrači prodaju, ali i da se sada spremaju sredstva za nova pojačanja.

- Doveli smo Nikolića za 350.000 evra plus 20 % od prodaje dalje. Finansijski smo dobro prošli protekle sezone, a ova sledeća sezona zavisi od toga koliko ćemo para zaraditi od prodaje igrača. Na žalost Partizan živi od toga, ali ćemo gledati da ne prodajemo Đerleka i Svetu Markovića. Oni nisu na prodaju jer želimo da ih afirmišemo.

Miloš Vazura ističe da postoje još dugovanja i prema menadžeru Serđu Bertiju za Stefana Savića
Miloš Vazura ističe da postoje još dugovanja i prema menadžeru Serđu Bertiju za Stefana Savićafoto: Filip Plavčić

Uz konstataciju da klub vrlo dobro funkcioniše u prethodne dve godine, da se igra Evropa, da neki igrači žele da se vrate, a ne samo da odu iz Partizana, Vazura se osvrnuo i na određena dugovanja koja postoje iz prošlosti.

- Sveli smo to na 650.000 sa tri miliona, dug agentu Serđu Bertiju za Stefana Savića je sa 550.000 pao na 250.000. Za transfer Sume dužni smo još 200.000. Pokušavamo da izmirimo sve, hvala svima na razumevanju i plaćamo u ratama - rekao je Vazura.

BONUS VIDEO: Slobodan Marović na proslavi 27 godina od Zvezdine titule u Bariju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.