PREŠAO IZ ZVEZDE U PARTIZAN, ALI STOJKOVIĆU PORUČUJE: Nemoj da pljuješ tamo gde si jeo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: FK Partizan

JAKE REČI

PREŠAO IZ ZVEZDE U PARTIZAN, ALI STOJKOVIĆU PORUČUJE: Nemoj da pljuješ tamo gde si jeo! (FOTO) (VIDEO)

Veoma, veoma interesantan intervju...

Objavljeno:

Prelazak iz Crvene zvezde u Partizan i obrnuto smatra se najvećim grehom u srpskom fudbalu. Kada je sredinom 1986. godine rešio da napusti „Marakanu“ i preseli se na Stadion JNA, Milko Đurovski (55) nije ni sanjao da će danas, više od tri decenije kasnije, navijači crveno-belih i dalje osećati animozitet prema njemu.

- Kada sam prešao iz Zvezde u Partizan, pitao sam „grobare“ da li me prihvataju zato što sam došao iz redova večitog rivala i oni su mi rekli da nemaju apsolutno nikakav problem s tim. S druge strane, čini mi se da su „delije“ i dalje ljute što sam otišao u Humsku. Čak i ovi mlađi. Izgleda da se to među navijačima prenosi s generacije na generaciju. Ipak, iako su ljuti, imam utisak da me ne mrze - počeo je priču Milko Đurovski za „Alo! Sprint“ i nastavio:

Milko Đurovski
Milko Đurovski foto: Marina Lopičić

- Vladimir Stojković je, po mom mišljenju, napravio veliku grešku kada je na majici napisao „Oprostite mi moju ružnu prošlost“. To je njegova stvar i ne bih preterano da ulazim u taj njegov potez, ali smatram da nikada ne treba pljuvati tamo gde si jeo. Trebalo bi poštovati neke kodekse. Napravio je taj kiks, kojim se, logično, mnogima zamerio. Ne odobravam takvo ponašanje. Nema teoretske šanse da bih rekao nešto loše o klubu za koji sam igrao od 12. godine. To je isto kao da govoriš loše o ocu i majci koji su te odgajili - naglašava nestašni dečko jugoslovenskog fudbala.

Milko je proveo deset godina u Beogradu. Šest na „Marakani“ i četiri na Stadionu JNA, i zbog toga je, ističe, ponosan.

- Normalno sam živeo u Beogradu i posle transfera u Partizan. Niko mi ništa ružno nije rekao, dobacivao, pljunuo me ili nedajbože hteo da me udari na ulici. Sada je drugačije vreme. Nema šanse da bih danas prešao iz Zvezde u Partizan! Preveliki je rizik. Ne bih voleo da moram da unajmljujem telohranitelje da me čuvaju i razmišljam da li je bezbedno da se pojavim u narodu, da se osvrćem dok šetam gradom. Zvezdaš sam i ne mogu da pričam da navijam za Partizan, kada odmalena volim klub sa „Marakane“. Ipak, drago mi je i kada crno-beli ostvare dobar rezultat, to je klub koji mi je mnogo pružio. Kažu da sam lud što simpatišem i jedne i druge. Kako ne bih, Zvezda me je stvorila, dok su mi četiri godine u Humskoj nezaboravne - iskren je Milko.

Jake reči 55-godišnje legende jugoslovenskog fudbala.

BONUS VIDEO: Novica posle ispadanja u polufinalu od Zvezde

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.