ČUVENI HRVAT PREDMET SPRDNJE: Sastavljao tim uz pomoć ASTROLOGA!
Igor Štimac, Foto: {byline} / Avalon / Profimedia

interesantno

ČUVENI HRVAT PREDMET SPRDNJE: Sastavljao tim uz pomoć ASTROLOGA!

Igor Štimac je od 2019. selektor Indije

Objavljeno: 13:10h

Egzotične destinacije u fudbalskom svetu nisu samo one najatraktivnije poput Brazila ili Argentine. Azijska fudbalska scena odavno je ispunjena velikim brojem stranaca, kako na terenu tako i na klupi, a jedan od onih koji je svoje uhlebljenje upravo tamo pronašao je i Igor Štimac.

Hrvatski stručnjak je od 2019. selektor Indije, sa kojom je već osvojio tri pehara u 2023. godini, što je svojevrsni rekord za ovu zemlju. Zadovoljni su ljudi iz tamošnjeg Saveza, ali i navijači, a možda deo razloga leži i u specijalnoj pomoći koju je Štimac imao do prošle godine.

Indian Ekspres je objavio prepisku trenera i astrologa Bupeša Šarme u kojoj se vidi kako je "specijalni savetnik" davao određene informacije o fudbalerima koji su određenog dana bili predviđeni za sastav.

Igor Štimac
foto: Dado Đilas

Tokom maja i juna 2022. godine Indija je igrala bitne mečeve u kvalifikacijama za Azijski kup protiv Kambodže, Avganistana i Hong Konga, a u oko stotinjak poruka Šarma je za pojedinačne fudbalere govorio da li je njihov dan za igru, ili je bolje da odmore. Komentari tipa "dobar" ili "ne preporučuje se danas" vide se u tekstu koji je objavio Indian Ekspres.

Ovaj medij je postavio pitanje o integritetu izbora igrača i da li je zaista to uticalo na odabir selektora Štimca. Tokom dva meseca na dužnosti Šarma je zaradio oko 20 hiljada evra.

Štimac je istakao da je bio šokiran iznosom ugovora koji je astrolog imao i da mu je u to vreme preporučeno da se savetuje sa njim kako bi se proverio kakav uticaj bi mogao da ima na sport.

BONUS VIDEO:

00:21

Piksi otkrio trofej Svetskog kupa

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.