"OČIGLEDNO DA SAM SVE POGODIO!" Piksi pohvalio sve, a posebno sebe (FOTO)
Dragan Stojković Piksi na utakmici Litvanije i Srbije, Foto: EPA/TOMS KALNINS

"pokazali kvalitet"

"OČIGLEDNO DA SAM SVE POGODIO!" Piksi pohvalio sve, a posebno sebe (FOTO)

Sve što sam uradio večeras, uradio sam na perfektan način, rekao je selektor

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije izneo je utiske posle pobede u Litvaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

- Definitivno smo u svim segmentima igre pokazali kvalitet. Uporno sam govorio igračima na sastanku da budemo motivisani i da trčimo. Ako nemate taj nivo i kapacitet trčanja kao protivnik, uvek je tako. Raduje me i čini me zadovoljnim odnos i fenomenalna reakcija svih igrača. Bili su odlučni u nameri da reše utakmicu u svoju korist. Bili smo bolji, bili smo odgovorni prema državnom dresu, da se reaguje na pravi način - rekao je Stojković za TV Arena Sport.

Dragan Stojković Piksi na utakmici Litvanije i Srbije
Dragan Stojković Piksi na utakmici Litvanije i Srbijefoto: EPA/TOMS KALNINS

Objasnio je i brojne izmene u odnosu na susret sa Mađarskom.

- Ko je pametan, shvatiće. Rekao sam da će biti promena i taktičkih korekcija. Sve što sam uradio večeras, uradio sam na perfektan način. Uvek ima prostora da se napreduje i bude bolji. Za tako nešto ima vremena, postoje analize i korekcije i izbor igrača koji će početi utakmicu. Sa ovim pristupom večeras očigledno je da sam sve pogodio. Mladenović je odlično odigrao, imao dve asistencije. Imali smo korekcije u zadnjoj liniji. Srednji red nam je bio doteran i dominantan - istakao je Stojković.

Filip Mladenović na utakmici Litvanije i Srbije
Filip Mladenović na utakmici Litvanije i Srbijefoto: EPA/TOMS KALNINS

Morao je da priča i o junaku Aleksandru Mitroviću.

- Za Mitrovića šta reći, osim da mu čestitam. Pokazao je svetsku klasu. Potrebne su mu lopte, ne može sam, ali njegova odlučnost, kretanje, htenje... To se videlo večeras. On je igrač koji nama mnogo znači. Danas smo igrali sa jednim napadačem. Kada se pobedi sve je u redu. Kada se ne pobedi, kreću polemike. Da li možemo sa dvojicom. Ova odluka je bila pun pogodak - zaključio je Stojković.

Bonus video:

00:15

Dragan Stojković Piksi na svom Čairu gleda utakmicu Radnički - Gzira

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.