VIDEO KOJI IZAZIVA JEZU: Evo gde odlazi OTROV kada nas UBODE PČELA, najveći problem je ŽAOKA (VIDEO)
Pčela, Foto: Printscreen/ Instagram/ sweetscience.ae

UŽAS

VIDEO KOJI IZAZIVA JEZU: Evo gde odlazi OTROV kada nas UBODE PČELA, najveći problem je ŽAOKA (VIDEO)

Šta se u telu dešava kada nas pčela ubode? Na Jutjubu se pojavio video koji sve do detalja objašnjava.

Objavljeno:

Da li znate šta se u vašem telu dešava kada vas ujede pčela? Svi razmišljaju samo o bolu koji uzrokuje, a ne bave se time šta otrov koji ispusti može da izazove. Pojavili su se snimci napravljeni elektronskim mikroskopom koji detaljno pokazuju šta se dešava nakon što nekoga ubode pčela, kada se se žaoka zabije u meso i ispušta tu toksičnu supstancu koja "uništava ljudske ćelije".

Video koji je na Jutjubu podelio Džon Peri prikupio je više od 600.000 pregleda, kada ga budete pogledali, biće vam jasno i zašto.

"Ako ste zaista alergični, jedan ubod može da vas ubije", pesimistično kaže Peri u ovom devetominutnom videu sa grafičkom animaciom pčelinjeg uboda.

Pogledajte Periije video...

Kako izgleda ubod pčele?

Ona sleće na kožu i ubacuje žaoku duboko u meso. Žaoka se odvaja i pčela brzo umire, ali ne pre nego što njen ujed nanese značajnu štetu svojoj "žrtvi".

"Čak i kada se žaoka odvoji, njeni 'mišići' poput zombija nastavljaju da kopaju i ubrizgavaju otrov", objašnjava Peri. "Oštrice uboda se uvlače u meso", objašnjava Peri koji kaže da su njegove nazubljene ivice dizajnirane da zarivaju što je dublje moguće u kožu žrtve. Grafika prikazuje i kako žaoka izgleda, sa vrhom koji ima pramen nalik maču sa nazubljenim sečivima.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.