ŠOK SAZNANJE O ČOKOLADICI KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Ono što se nalazu U NJOJ nema veze sa SASTOJCIMA (VIDEO)
Kit ket, Foto: Malcolm Haines / Alamy / Alamy / Profimedia

NEVEROVATNO

ŠOK SAZNANJE O ČOKOLADICI KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Ono što se nalazu U NJOJ nema veze sa SASTOJCIMA (VIDEO)

KitKat je jedna od najpopularnijih čokoladica širom sveta.

Objavljeno:

Malo manje poznata je činjenica o tome kako se pravi. Ne radi se samo o sastojcima, već o procesu pravljenja kultne čokolade koja je na tržištu od 1935. godine.

Da li znate kako Nestle pravi svoje poznate KitKat čokoladice?

Mnogi ljudi ovo ne znaju, ali su bili šokirani kada su saznali istinu zahvaljujući novom videu koji je postao viralan. Popularni jutjuber Zack D. Films objavio je kratak video o KitKatu pod nazivom „Unutrašnjost Kit Kat-a nije ono što mislite“, govoreći gledaocima od čega se zapravo pravi čokolada.

Štanglica unutar čokoladne poslastice je zapravo napravljena od drugih odbačenih KitKats-a koji su polomljeni tokom procesa proizvodnje. Tehničari iz tima za osiguranje kvaliteta uklanjaju sve KitKat čokolade za koje smatraju da nisu dovoljno dobre za prodaju. Razlozi mogu biti različiti: zato što nisu dovoljno sjajne, imaju previše spoljašnjih vazdušnih mehurića ili bilo kojih drugih nedostataka.

Zato što proizvođači veruju da potrošači ne žele nesavršene čokoladice, umesto da ih bace, oni ih „recikliraju” i vraćaju u proces proizvodnje. Melju se u finu pastu od koje se formira fil koji nađete između vafla i dodaje im se šećer. Ovo je ono što se nalazi u KitKat čokoladicama.

Video u kom je otkriven fil od čokoladice Kitkat već je pogledalo više od 25 miliona ljudi, od kojih mnogi nisu znali od čega se prave popularne čokolade. Jedan od gledalaca snimka je pitao da li je i originalna KitKat čokolada nastala na ovaj način.

Vest da Nestle koristi reciklirane KitKat pločice za pravljenje štanglica u novim pločicama ove čokoladne poslastice nije tajna, kao što je prvi put objavljeno 2015. godine, kada je kompanija potvrdila ovu vrstu procesa u BBC-jevom dokumentarcu Inside the Factory, piše aktivni.si.

(Espreso/citymagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.