OTKRIVENA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA KIM DŽONG UNA?! Šuška se da OVO krije kao ZMIJA NOGE, i to sve zbog MAJKE...
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

MISTERIJA

OTKRIVENA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA KIM DŽONG UNA?! Šuška se da OVO krije kao ZMIJA NOGE, i to sve zbog MAJKE...

Pojedini misle da ne želi da privuče pažnju...

Objavljeno:

Veruje se da je vođa Severne Koreja - Kim Džong Un napunio 40 godina, ali taj podatak u zemlji koja obeležava kao državne praznike rođendane njegovog oca i dede i dalje je tajna. Kimov rođendan nikada nije otkriven javnosti, ali ako su posmatrači u pravu, proslavio je taj događaj u ponedeljak, istog dana kada su objavljene službene fotografije po kojima je sa svojom kćeri posetio farmu pilića.

Rođendani njegovog oca Kim Džong-ila 16. februara i dede Kim Il-sunga 15. aprila slave se kao nacionalni praznici u Severnoj Koreji. Kim, koji je preuzeo dužnost vrhovnog vođe 2011., nije nikad proslavio svoj rođendan javno kao njegovi prethodnici, čiji su rođendani poznati po velikim vojnim paradama.

Kim Džong Un
Kim Džong Un foto: Handout / AFP / Profimedia

Ne znam se zašto je Kimov rođendan tajna

Zašto je Kimov rođendan ostao tajna, nije poznato. U januaru 2020. dužnosnici Severne Koreje zahvalili su tadašnjem predsedniku Donaldu Trampu na njegovim rođendanskim željama za Kima, ali nisu precizirali koji se to dan dogodilo.

Otprilike u isto vreme 2014. košarkaš Denis Rodman otpevao je Kimu "Happy Birthday" pred mnoštvom ljudi pre košarkaške utakmice u Pjongjangu.

To ostaje jedino javno odavanje počasti rođendanu severnokorejskog vođe. Postoje brojne teorije zašto Kim skriva svoj rođendan. Neki misle da je moguće da ne želi privući neželjenu pažnju na svoju preminulu majku, koja je rođena u Japanu - zemlji u koju Severna Koreja ne veruje.

Međutim, sve bi se to moglo promeniti u budućnosti. Rođendan Kim Džong-ila navodno je postao službeni praznik kada je 1982. napunio 40 godina, a rođendan Kim Il-sunga postao je praznik kada je 1968. napunio 56 godina.

Bonus video:

01:09

RUSIJA ZBOG SVOJIH MILIJARDERA IMA SREDSTAVA ZA RAT Šahrimanjan otkrila: Severna Koreja je OVO tražila zauzvrat od Rusije

(Espreso/ Index.hr/ Hina/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.