OTKRIVENO KO ĆE NASLEDITI KIM DŽONG UNA? Stručnjak o potezima kontroverznog lidera, ubeđen da će to biti ONA (FOTO)
Kim Džong Un, Foto: Printscreen/Youtube/The Independent

severna koreja

OTKRIVENO KO ĆE NASLEDITI KIM DŽONG UNA? Stručnjak o potezima kontroverznog lidera, ubeđen da će to biti ONA (FOTO)

Kim Džong Un već ima svog naslednika, odnosno naslednicu

Objavljeno:

Kandidat za direktora južnokorejske obaveštajne agencije Čo Tae-jong izjavio je danas da kćerku severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Džu-ae vidi kao najverovatniju njegovu naslednicu.

Kim Džu-ae, za koju se veruje da je rođena 2013. godine, došla je u centar pažnje posle 18. novembra 2022, kada je otac doveo na mesto lansiranja interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17 tokom njenog prvog javnog nastupa, preneo je Jonhap.

Od tada su njene javne aktivnosti bile usredsređene na vojne događaje.

Severnokorejski državni mediji su počeli da zovu Džu-ae Kimova "poštovana" kćerka, umesto kao do tada njegova voljena ili najomiljenija ćerka, podstičući nagađanja da se ona priprema da bude Kimova naslednica.

- Na osnovu analiza njenih javnih aktivnosti i nivoa poštovanja od trenutka njenog javnog pojavljivanja, čini se da će Kim Džu-ae najverovatnije biti naslednica - rekao je Tae-jong.

Ipak, on je rekao da ostavlja otvorene sve mogućnosti kada je reč o sukcesiji na vlasti u Severnoj Koreji jer je sadašnji lider Severne Koreje još uvek mlad i očigledno nema zdravstvenih problema, a ima i druge rođake koji bi ga mogli naslediti.

1 / 9 Foto: STR / AFP / Profimedia

Južnokorejska obaveštajna agencija je ranije saopštila da je "prerano" govoriti da li bi Džu-ae mogla biti naslednica Kim Džong Una jer je Severna Koreja patrijarhalno društvo u kome dominiraju muškarci.

Čo je rekao i da se veruje da Kim ima još jedno dete čiji je pol nepoznat.

Bonus video:

00:43

KINA NEĆE DOZVOLITI DA RUSIJA PADNE, A RAZLOG JE JASAN! Analitičar: Novo žarište izbiće IZNENADA na mestu koje NIKO NE SPOMINJE!

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.