NOVI POTEZ KIM DŽONG UNA ODJEKNUO SVETOM POPUT BOMBE: Amerikancima se ZATRESLO TLO POD NOGAMA, naredio je...
Kim Džong Un, Foto: Handout / AFP / Profimedia

ŠTA OVO TREBA DA ZNAČI?

NOVI POTEZ KIM DŽONG UNA ODJEKNUO SVETOM POPUT BOMBE: Amerikancima se ZATRESLO TLO POD NOGAMA, naredio je...

Lider Severne Koreje je izložio i ekonomske ciljeve za narednu godinu, nazivajući je "odlučujućom godinom" za postizanje petogodišnjeg razvojnog plana zemlje

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je vojsci, industriji municije i sektoru nuklearnog naoružanja, da ubrzaju ratne pripreme.

Kim smatra da je tako nešto neophodno za suprotstavljanje "neviđenim konfrontacionim potezima SAD", preneli su državni mediji Severne Koreje.

Deveti plenarni sastanak Osmog centralnog komiteta Radničke partije Koreje počeo je u utorak da bi završio godinu u kojoj je izolovani Sever uneo nuklearnu politiku u svoj Ustav, lansirao špijunski satelit i ispalio novu interkontinentalnu balističku raketu, naveo je Rojters.

Kim je naglasio da će Severna Koreja nastaviti saradnju s "antiimperijalističkim državama", uključujući i Rusiju, dok Vašington optužuje Pjongjang da obezbeđuje oružje koje Rusiji pomaže u sukobu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Kim Džong Un, Severna Koreja, Naoružanje
foto: Profimedia

Lider Severne Koreje je izložio i ekonomske ciljeve za narednu godinu, nazivajući je "odlučujućom godinom" za postizanje petogodišnjeg razvojnog plana zemlje.

Bonus video:

02:52

RAT U UKRAJINI UTICAO NA MASOVNOG UBICU IZ PRAGA?! Sudski veštak tvrdi: Ima duševni poremećaj i antagonizam prema ljudima

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.