"VOJSKA JE SPREMNA": Upozorenje sestre Kim Džong Una odjeknulo POPUT BOMBE, ovo će mnogima ZATRESTI TLO POD NOGAMA
Kim Jo Džong, sestra Kim Džong Una, Foto: Profimedia

DRAMA

"VOJSKA JE SPREMNA": Upozorenje sestre Kim Džong Una odjeknulo POPUT BOMBE, ovo će mnogima ZATRESTI TLO POD NOGAMA

Upozorenje je upućeno nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja u subotu ispalila više od 60 artiljerijskih granata u blizini sporne pomorske granice dve zemlje, a prethodnog dana više od 200 artiljerijskih projektila

Objavljeno:

Vojska Severne Koreje će odmah pokrenuti oružani odgovor na bilo kakve provokacije, izjavila je danas Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, prenela je državna novinska agencija KCNA.

Upozorenje je upućeno nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja u subotu ispalila više od 60 artiljerijskih granata u blizini sporne pomorske granice dve zemlje, a prethodnog dana više od 200 artiljerijskih projektila, navodi Rojters.

"Dozvolite mi da još jednom budem jasna i kažem da je naša vojska spremna za oružana dejstva. Naša vojska će odmah pokrenuti oružani odgovor čak i u slučaju manje provokacije", poručila je Kim Jo Džong, navodi KCNA.

Iako je Južna Koreja u petak održala sopstvene bojeve vežbe na moru kao odgovor na artiljerijsku vatru Pjongjanga, agencija Jonhap navodi da južnokorejska vojska ne planira slične aktivnosti nakon subotnje artiljerijske vatre Severne Koreje.

Bonus video:

00:57

OVE ZEMLJE SU STEKLE BENEFITE ZBOG RATA U UKRAJINI! Tomić nema dilemu: Severna Koreja može izazvati ono od čega svi bežimo

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.