ŠTA JE NAJBITNIJI DOKAZ U UBISTVU VANJE? Advokat Roskić ANALIZIRAO slučaj, istakao VAŽAN detalj oko osumnjičenog!
Vanja Gorčevska, Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

femicid

ŠTA JE NAJBITNIJI DOKAZ U UBISTVU VANJE? Advokat Roskić ANALIZIRAO slučaj, istakao VAŽAN detalj oko osumnjičenog!

Srpski analitičari su govorili o ubistvu male Vanje Gorčevske

Objavljeno: 11:09h

Radoslav Radosavljević, patolog i sudski veštak i Radiša Roskić, advokat gostovali su u jutarnjem programu "Redakcija" u razgovoru o dešavanjima u Makedoniji.

Razgovor su započeli pitanjem, koje nam je svima ispred očiju, kada se spomene ovaj slučaj - zašto?

Postojala je osuda policije, zbog nereagovanja ili nedovoljno brzog reagovanja, a Rosić ističe lični stav i kaže da je do hvatanja osumjičenog odrađena vrlo brzo.

07:09

ANALITIČARI U JUTARNJEM PROGRAMU KURIRA UŽIVO O UBISTVU VANJE ĐORČEVSKE: Advokat pojasnio da ekstradicija MOŽE DUGO DA TRAJE

- Trebalo bi pozitivno proceniti postupanje i policije i međunarodnu aktivnost u smislu saradnje... Ekstradicija je složen proces isporuke osoba, a obavlja se na zahtev države koja traži izručenje. To podrazumeva čitav niz pravosudnih aktivnosti i Palčo ima pravo na odbranu i na to da li će biti izručen po skraćenoj ekstradicionoj proceduri...Ponekad to traje mesec dana, a ponekad i do godinu dana - kazao je Roskić.

Radosavljević je dao odgovor na to šta bi mogla doneti obdukcija u ovom slučaju.

- Obdukcija je najvažniji, jedan od, segmenata u ovim situacijama i može ukazati na mnogo toga. Njen cilj je da utvrdi uzrok smrti i to da je do smrti došlo nasilno. Zatim, da utvrdi eventualno kojim oružjem je izvrešno i postoje li dodatne bolesti koje su bile kod ubijene. U ovom slučaju ne zna se motiv, ali možemo razmatrati o čemu se radi... - istakao je Radosavljević.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Kurir.rs/T.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.