KO SU U STVARI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE? Sva petorica imaju DECU, a ovo im je svima ZAJEDNIČKO...
Vanja Gorčevska, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Damir Dervišagić, Tamara Trajković

femicid

KO SU U STVARI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE? Sva petorica imaju DECU, a ovo im je svima ZAJEDNIČKO...

Lista osumnjičenih za ubistvo Vanje Gorčevske

Objavljeno:

Ubistva Vanje Gorčevske (14) iz Skoplja i Pančea Žežovskog (74) iz Velesa poslednjih dana potresaju čitav region. I dalje se otkrivaju jezivi detalji ova dva zločina, koja su donekle povezana. Naime, "dele" gotovo sve osumnjičene, a automobil Žežovskog korišćen je za otmicu male Vanje...

Do sada su u pritvor poslate četiri osobe, dok se za glavnim osumnjičenim za oba ubistva i dalje traga.

Svi osumnjičeni su muškarci, dvojica su iz Velesa, dvojica iz Skoplja i jedan iz Štipa. Sva petorica se sumnjiče za otmicu i ubistva. Ono što je svima zajedničko jeste da imaju dvoje dece i da do sada nisu osuđivani. Neki od njih bili su simpatizeri lika i dela Ljupča Palevskog Palča, glavnog osumnjičenog da je organizovao i izvršio ubistvo male Vanje, ali i ubistvo Žežovskog.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Istraga oba slučaj je opsežna i zamršena, a mnogi detalji koji su tokom istrage otkriveni, nisu bili poznati ni osumnjičenima.

Ko su osumnjičeni i šta znamo o njima?

Jedan od osumnjičenih je Velibor Manev iz Velesa (53). U pitanju je porodični čovek, otac dvoje odrasle dece. Do sada nije osuđivan, niti krivično gonjen. Poslednjih meseci postao je poznat među Skopljanima, jer je prikupljao potpise za peticiju protiv promene imena Makedonske pravoslavne crkve, piše Skopje1.

Velibor Manev
Velibor Manevfoto: Facebook

Na društvenim mrežama bio je vatreni pristalica Ljupča Palevskog, koji je osumnjičen da je izvršilac ubistava Vanje i Pančea. Velibor je do hapšenja u subotu na društvenoj mreži "Fejsbuk" delio objave, uglavnom video snimke Palevskog, objavljene na profilu "Partija Desna", političkog subjekta u kome su njih dvojica delovali. Njih dvojica su, sudeći po najavama, planirali da 12. decembra proslave godinu postojanja stranke.

Bore Videvski

Bore Videvski je takođe iz Velesa, i otac je dvoje odrasle dece. Bavio se borilačkim veštinama, a na njegoovm profilu na Fejsbuku stoji - Predsednik i glavni instruktor u Okikukai Uechi riu Makedonija – Hombu Dojo.

Bore Videvski
Bore Videvskifoto: Facebook

Profil je ispunjen njegovim fotografijama sa decom koju je trenirao.

Kako prenosi "Skoplje1" on je bio radnik javnog preduzeća u Velesu. Nema krivični dosije u makedonskim sudovima. Videvski, za razliku od Kešiševa i Maneva, nije kačio saopštenja za javnost iz stranke "Desna", ali postoje zajedničke fotografije sa njegovim sugrađaninom. Zajedno sa Manevim je bio na štandu gde su prikupljali potpise kako se naziv MPC ne bi menjao.

Palčov "kuvar"

Vlatko Kešišev iz Štipa ima 64 godine i javnosti je proznat kao Palčov "kuvar". Otac je dvoje odrasle dece, od kojih jedno šeruje postove i snimke Palča na društvenim mrežama.

Kešišev je, prema rečima meštana, razveden, a samo dan nakon što je priveden njegov Fejsbuk profil je ugašen. Međutim, kako piše Skopje1, dok je još bio aktivan na mreži, Kešišev je posećivao štab "Desne", gde je Palčo snimao podkaste.

Na njegovom nalogu postojale su i fotografije kraj simbola jing-jang, fotografije iz kuhinje, sa makedonskom zastavom, ali i fotografija sa fantomkom i mačem. Neretko je na fotografijama držao i spojena tri prsta leve ruke.

Aleksandar Gorčevski

Vanjin otac Aleksandar je iz Skoplja i ima 51 godinu. Vanjina Majka Zorica je ranije za medije rekla da imaju dvoje dece i da su razvedeni. Ona je navela i da Aleksandar nema profile na društvenim mrežama, jer je štitio svoju privatnost.

Aleksandar Gorčevski
Aleksandar Gorčevskifoto: Printscreen/Facebook/Martin Kostovski

Nikad nije osuđivan, površno su ga poznavali u naselju Debar Malo, gde je živeo dugi niz godina. Iako nema fotografije kao druge osobe, istraga je pokazala da je poznavao Palču, kojem je, kako se sumnja, dao podatke o vremenu i putanji Vanjinog kretanja, a te informacije su pomogle da bude kidnapovana i ubijena.

Odbegli Ljupčo

Za razliku od ostalih osumnjičenih Ljupčo Palevski Palčo je stari znanac policije i tužilaštva.

Otac je jednog deteta.

Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev ispričali su navodno koje su njihove uloge u otmici i ubistvu Vanje i Pančea. Navodi se da je izvršilac ubistava Ljupčo Palevski Palčo, koji je u bekstvu i koji je, kako se veruje, organizovao sve osobe. Vanjin otac do sada je negirao umešanost u zločin. Međutim, navodno postoje dokazi da je dao vreme i mesto kada će Vanja biti sama. Podsetimo, devojčicu su vezali u ulazu, stavili u vreću za spavanje i odveli u selo Brazda, Čučer Sandevo. Tamo je ubijena. Kada je tačno umrla i da li je zlostavljana, utvrdiće obdukcija.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Telegraf/ E.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.