PROŠIRUJE SE ISTRAGA ZA UBISTVO MALE VANJE? Pronađena dva pištolja i telefon devojčice, evo šta se sada ČEKA!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

ZLOČIN OD KOG SE LEDI KRV

PROŠIRUJE SE ISTRAGA ZA UBISTVO MALE VANJE? Pronađena dva pištolja i telefon devojčice, evo šta se sada ČEKA!

Prvoosumnjičeni za ubistvo devojčice Vanje Gorčevske je sinoć uhvaćen u Turskoj

Objavljeno:

Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, iz Severne Makedonije, uhvaćen je sinoć u Turskoj. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski objasnio je kako je izgledalo njegovo hapšenje, prema informacijama koje je dobio od turskih kolega.

Palevski je prvo otišao u Beograd, gde je odseo u hotelu. Odveo ga je njegov advokat, koji je mislio da osumnjičeni ima pregled kod lekara. Zatim ga je druga osoba, Stefan Dimkovski, koji je sada u pritvoru, džipom Land Rover odvezao u Bugarsku, a odatle u Tursku. Dimkovski je uhvaćen na graničnom prelazu Dojrani.

Spasovski nije isključio mogućnost da su osumnjičeni članovi stranke Desna, čiji je lider Palevski, bili pod stranim uticajem u cilju destabilizacije države. On je rekao da takvo zločinačko gnezdo mora biti potpuno uništeno i ta partija mora biti ugašena.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Printscreen/Facebook

Na pitanje kakav je to strani uticaj, Spasovski je odgovorio pitanjem.

„Ne znamo koje su stavove zastupala ta osoba i njegova stranka? Ne znamo da su se oni direktno protivili napretku države, protivili su se NATO-u“.

Povodom procesa izručenja Palevskog Makedoniji, ministar je rekao da će se to odvijati po proceduri i da očekuje da će biti završeno u najkraćem mogućem roku.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Nađeni pištolji i Vanjin telefon

U okolini Skoplja pronađena su dva pištolja koja se dovode u vezu sa ubistvima. Pronađen je i Vanjin mobilni telefon. Spasovski je potvrdio da je Vanja upucana, a ne zadavljen, kako se pričalo. Očekuje da će se istraga o Vanjinom ubistvu proširiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije podnelo krivične prijave za dva ubistva. Tužilaštvo sada prelazi u fazu istrage protiv pet osoba. Njih četvorica osumnjičena su za otmicu i ubistvo Vanje i Žežovskog. Vanjin otac Aleksandar osumnjičen je za pomaganje u izvršenju krivičnog dela otmica maloletnog lica.

Tužilaštvo je iznelo i detalje o ubistvu Žežovskog. Ušli su u njegovu kuću i opljačkali ga kako bi ukrali njegov automobil Citroen. Napali su ga i vezali, a zatim ubili vatrenim oružjem kod sela Rudnik, prenosi Telma.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Telma)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.