Ma kakav avion! 10 najluksuznijih vozova na svetu koji pucaju od raskoša (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen, AP, Beta

avantura sa stilom

Ma kakav avion! 10 najluksuznijih vozova na svetu koji pucaju od raskoša (VIDEO)

Ako ikada budete u mogućnosti da ne mislite na cenu, putovanje ovim vozovima pamtićete do kraja života!
Objavljeno: 22:33h

7. Pride of Africa Za "Ponos Afrike" važi da predstavlja najnezaboravnije putovanje kroz pustinje, savane i netaknutu prelepu prirodu južne Afrike. U ponudi je obilazak rudnuka dijamanata, nacionalnih parkova, rezervata divljih životinja i pustinje Klahari. Za devet dana putovanja prelazi se trasa od 3.218 kilometara.

Voz može da ugosti 72 putinka, kojima su na raspolaganju kraljevski apartmani, kola za ručavanje, kuhnja, laundž bar. Cena tog luksuza je 2.075 dolara za noć. 8. Blue Train "Plavi voz" je najluksuzniji voz Afrike, koji kombinuje luksuz, uživanje i mogućnost istraživanja egzotičnih destinacija. Voz postoji od 1946.godine i putnicima omogućava da na jedinstven način dožive lepote južne Afrike.

I u ovom "hotelu na točkovima" sa pet zvezdica možete uživati u prefinjenoj gastronomiji i najboljim vinima, šampanjcu i skupim cigarama. Na raspolaganju vam je i usluga batlera tokom čitavog putovanja. Voz saobraća od Kejptauna do Pretorije, otvarajući se tokom puta ka mističnoj Africi. To zadovoljstvo staje 1.217 dolara. 9. Palace on Wheels Ova palata je najluksuzniji voz na indijskom potkontinentu, sa uslugama koje dolikuju Maharadžama. Prvi indijski voz koji je ponudio uslugu hotelskog tipa na šinama je od 1982. godine. U vozu je moguće koristiti usluge restorana, barova, spa centar i raskošno opremljenih luksuznih soba.

Na putovanju od Nju Delhija od Agre voz prolazi kroz prelepe gradove i predele. Tokom putovanja omogćeno je razgledanje i poseta atraktivnim mestima i gradovima, a za kraj je predviđena poseta Tadž Mahalu. Cijena - prava sitnica: 5.390 dolara. 10. Indian Pacific Ovaj voz saobraća na liniji od Sidneja do Perta, dugoj 4352 kilometra, koja spaja Indijski i Tihi okean. U odnosu na ostale sa ove liste, ne nudi preveliki luksuz ali pokriva naveću razdaljinu.

Za četiri dana i tri noći prolazi kroz neke od najatraktivnijih delova Australije i zaustavlja se na atraktivnim mestima, značajnim za istoriju i kulturu tok kontinenta. Nudi uslugu u četiri različita razreda, a cena je 1.198 dolara za noć. (M.J.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.