KOBNA ŠETNJA: Ovaj čovek je zarobljenik iz rata koji se okončao pre 50 godina (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Huh Bub

neverovatna priča

KOBNA ŠETNJA: Ovaj čovek je zarobljenik iz rata koji se okončao pre 50 godina (VIDEO)

Išao sam malo da protegnem noge, ali nakon samo par minuta sam se izgubio. Nisam imao pojma gde se nalazim. Ubrzo sam ogladneo i ožedneo. Tada sam vidio zastavu Crvenog krsta i brže-bolje dotrčao tamo. Nažalost, oni su me predali Indijcima
Objavljeno: 23:10h

- Nisam mogao da ga prepoznam, izgleda jako staro. Rekao mi je da sam ja jedini razlog zašto nije umro, hteo je još jedanput da me vidi - govori za BBC uzbuđeni Vang, kojeg u Indiji zovu Raj Bahadur.

Teoretski, Vang je još uvek u statusu ratnog zarobljenika, više od 50 godina nakon završetka sukoba. Pokušao je da dobije indijsko državljanstvo i dokumente kako bi prešao granicu, ali vlasti su odbile da mu daju.

Vang je morao da se prilagodi Indiji i tamošnjem načinu života.

- Družio sam se s domaćim ljudima, čak sam počeo da radim u jednom mlinu. Međutim, plakao sam baš svake večeri. Nedostajala mi je porodica, posebno majka - priča Vang koji je 1975. godine oženio jednu lokalnu devojku.

foto: Printscreen/Youtube/Huh Bub

- Roditelji su bili besni što ću se udati za stranca, a ni meni nije bilo lako. Nisam ga razumela šta priča. Pokušala sam to da istolerišem na početku, a nakon par meseci sam se navikla - rekla je Sušila s osmehom na licu.

Vang je svih ovih godina slao pisma kući, ali prvi odgovor mu je stigao tek u 80-ima. Razmenili su porodične fotografije. S majkom je pričao 2002. godine, više od 40 godina nakon što je zarobljen.

- Rekla je da bi volela da me vidi pre nego što umre. Ja sam joj poručio da se trudim da dobijem dokumente, da šaljem pisma svim odgovornim osobama. Ali stvar je ostala na mrtvoj tački - kaže Vang

Nažalost, majka mu je umrla 2006. godine.

Sada se postavlja ključno pitanje - hoće li se Vang ikada vratiti u Indiju ako nekim čudom dobije pasoš i priliku da ode u Kinu.

Pogledajte Vangovu ispovest:

(Espreso.co.rs/blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.