KOBNA ŠETNJA: Ovaj čovek je zarobljenik iz rata koji se okončao pre 50 godina (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Huh Bub

neverovatna priča

KOBNA ŠETNJA: Ovaj čovek je zarobljenik iz rata koji se okončao pre 50 godina (VIDEO)

Išao sam malo da protegnem noge, ali nakon samo par minuta sam se izgubio. Nisam imao pojma gde se nalazim. Ubrzo sam ogladneo i ožedneo. Tada sam vidio zastavu Crvenog krsta i brže-bolje dotrčao tamo. Nažalost, oni su me predali Indijcima
Objavljeno: 23:10h

Pre tačno 54 godine mladi Vang Ki služio je u kineskoj vojsci i radio je na izgradnji puteva na granici s Indijom samo nekoliko nedelja nakon završetka kratkotrajnog rata između dve države. Jedne noći Vang nije mogao da zaspi i odlučio je da se prošeta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ispostavilo se da mu je to bila najgora odluka u životu.

- Išao sam malo da protegnem noge, ali nakon samo par minuta sam se izgubio. Nisam imao pojma gde se nalazim. Ubrzo sam ogladneo i ožedneo. Tada sam vidio zastavu Crvenog krsta i brže-bolje dotrčao tamo. Nažalost, oni su me predali Indijcima - priča Vang.

To se dogodilo u januaru 1963. godine. 54 godine kasnije jadni Vang je još uvek s druge strane granice. Reporter BBC-a posetio ga je u selu Tirodi u središnjoj Indiji kako bi više saznao o ovoj neverovatnoj priči. S obzirom da živi u popriličnoj zabiti, pet sati udaljenoj od najbližeg aerodroma, Vangu je i pojava pametnog telefona poprilična novost, pa je bio strašno iznenađen kada je preko telefona prvi put nakon više od 50 godina video svog rođenog brata. Novinar ih je spojio putem video poziva, a razgovor braće trajao je punih 17 minuta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.