Ove muke neće razumeti mlađi od 15! 7 stvari za 7 dana u nedelji koje su nam POJELE ŽIVCE! (FOTO)
Foto: Prinstcreen/Facebook/Funstock.co.uk

stara dobra vremena

Ove muke neće razumeti mlađi od 15! 7 stvari za 7 dana u nedelji koje su nam POJELE ŽIVCE! (FOTO)

Uplovite u svet u kojem su živele generacije pre vas i probajte da se ne iznervirate!
Objavljeno: 22:47h

5. Igrica na Komodoru

foto: printscreen/facebook/dejan aritonović

Teško je zamisliti nešto poput Komodora i njegovih kaseta, sada kada se igrice igraju u virtuelnoj realnosti. Čak i pasijans na računaru je za Komodorove igrice, viša matematika.

Dobiješ kasetu, na njoj su igrice, svaka označena brojem koji predstavlja vreme (ili tako nešto) na kom se nalazi igrica. Onda sledi premotavanje, često uz pomoć olovke koja se stavi u zupčanik kasete i vrti. Ovo je zaista praistorija, ali imajte u vidu da je ovo i dalje najprodavaniji kompjuter svih vremena.

6. Kazna za nepremotanu video kasetu

foto: printscreen/facebook/radical 80s

Kad se vratiš iz škole, baciš ranac i trčiš da moliš mamu da te vodi u video klub. A da, to je mesto gde ste mogli da iznajmiteVHS kasete sa filmovima i crtaćima. Često, piratskim. Najčešće. Dobro, pomerili smo se tehnološki ali i dalje "krademo" filmove sa interneta.

Elem, izmoljakaš par crtaća, jedan film i četvrtu kasetu dobiješ besplatno. Onda ceo dan buljiš u ekran, naravno zaspiš i sutra zaboraviš na sve. Pri vraćanju kaseta, ljubazni radnik pogleda da li je premotana i ako nije, plaćaš kaznu. Veća kazna je to što ćeš dobiti lekciju od roditelja i verovatno nećeš gledati crtaće sa kasete neko vreme. Pakao!

7. Dvojnik. Ali ne klon.

foto: Giphy

Koliko se sećamo, to je išlo ovako. Digneš slušalicu (fiksnog telefona), kad ono zvuk zauzeća. Sačekaš malo, probaš opet, isti zvuk. Onda se neko iz kuhinje prodere -Dvojnik je na vezi, opet- što smo mi laički shvatali da neki čika ima isti broj kao mi i da mnogo voli da brblja. Neretko se dešavalo i da čuješ nekoga kad podigneš slušalicu. A bilo je i slučajeva da su ljudi znali ko je njihov telefonski dvojnik, pa su odlazili da se fizički obračunavaju.

Svakoga dana jedna od voih stvari pravila nam je problem koji nas je izluđivao. Sada su neka druga vremena, sa nekim drugim problemima. Nama su naše muke bile najveće!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.