DANKA JE BILA NAJVEĆA LJUBAV TOME ZDRAVKOVIĆA: Posvetio joj je i PESMU, a ona POBESNELA
Danka je bila Tomina ljubav, Foto: Printscreen

NJENA LEPOTA NIJE IMALA GRANICE

DANKA JE BILA NAJVEĆA LJUBAV TOME ZDRAVKOVIĆA: Posvetio joj je i PESMU, a ona POBESNELA

Legendarna voditeljka Televizije Beograd Danka Novović preminula je u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini, javio je RTS.

Objavljeno: 14.07.2019. 14:09h
  • 31

Danka Novović je radila na televiziji Beograd radila je od njenog osnivanja 1958. godine.

Otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa obeležila je televiziju u Jugoslaviji i Srbiji.

“Upisala sam studije prava u Beogradu jer sam stalno u familiji i među prijateljima isterivala pravdu. Počela sam već da radim na televiziji i nisam stizala da idem na predavanja, pa me je Kamenko Katić nagovorio da upišem etnologiju na Filozofskom fakultetu. Bila sam suviše lenja da učim bilo šta pored posla, pa sam na kraju ostala bez fakultetske diplome. Kamenko mi se hvalio da je na kraju ipak diplomirao etnologiju, a ja sam mu kazala: “Lako je tebi kada se družiš s profesorima”, ispričala je pre nekoliko godina za Blic.

Tokom novinarske karijere dospela je do mesta urednika Prvog i Trećeg dnevnika, ali je uprkos tome, sebe uvek doživljavala kao spikerku.

foto: Printscreen

Gledaoci su je u toj ulozi obožavali. Voleli su je da je slušaju, ali i da je gledaju. Daleko je dopirala njena reč, baš kao i lepota. Završila je Danka i u pesmi, u čuvenom hitu Tome Zdravkovića “Danka”.

Danka je vodila mnoge koncerte na kojima je Toma nastupao i u to vreme nije bila sretna što je baš njoj posvećena pesma.

- Bili smo prijatelji i Toma je bio čovek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzela sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pesmu - kaže Danka.

Iako mu je svojim ponašanjem stavila do znanja da među njima ne može biti ničega, Toma joj je ipak pisao stihove. Jedne večeri je došao kući vrlo kasno i probudio brata Novicu da mu na klaviru odsvira novu pesmu.

foto: Printscreen

- Nikada nisam gajila emocije prema njemu u smislu ljubavi. Mislim da je sa njegove strane bilo u osećanjima nešto više od drugarstva, pa zato kaže „Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme... ja jedino mogu da pevam o tebi Danka, jer ti si život moj“ - objašnjava Danka.

Kaže da u to vreme nije shvatala značaj činjenice da je završila u pesmi, a danas je ipak ponosna što joj je tako veliki boem od srca pisao stihove.

- Kada je „Danka“ postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim. Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće celo veče čašćavao kafanu - zaključuje Danka.

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media