NJEGOVA SMRT BILA JE MISTERIJA, UBILI SU GA POLICAJCI DILERI? Romeo je 90-tih carevao, ali JEDNO NIJE ŽELEO
Imao je 24 godine, Foto: Printskrin: Vidimo se u čitulj

LEGENDE DEVEDESETIH

NJEGOVA SMRT BILA JE MISTERIJA, UBILI SU GA POLICAJCI DILERI? Romeo je 90-tih carevao, ali JEDNO NIJE ŽELEO

Imao je 24 godine

Objavljeno: 14.07.2019. 13:47h
  • 140

Jedan od takozvanih kraljeva beogradskog podzemlja tvrdio je da nije kriminalac jer prodaje samo drogu otetu od dilera koji su radili za policiju.

Romeo Savić bio je jedan od onih momaka koju su devedesetih godina važili za "kraljeve podzemlja". Ali, za razliku od većine svojih drugova po oružju, on nije pristajao da ga zovu kriminalcem.

Na pitanje Vojislava Tufegdžića i Aleksandra Kneževića, autora kultnog filma "Vidimo se u čitulji" i knjige "Kriminal koji je promenio Srbiju", kako bi onda objasnio to što radi i šta zapravo jeste, odgovorio je:

- Nisam kriminalac, već čovek koji mora da radi neke stvari. Ne privlače me velike pare i zato sam normalan. Ali para imam, a ako bog da, imaću ih i više.

Okolnosti smrti Romea Savića nikada do kraja nisu razjašnjene: u tri sata posle ponoći 8. novembra 1994. godine dobio je na pejdžer poruku da se javi dvema devojkama.

U četiri sata je izašao, u šest je nađen mrtav pred vratima svog stana: jedna od potpisanih devojaka tvrdila je da nikakvu poruku nije slala...

 

Imao je 24 godine.

Zvanična verzija bila je da je smrt nastupila posle tableta kojima je hteo da neutrališe dejstvo kokaina. Podzemlje je verovalo da su mu se osvetili policajci dileri.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media