ŠEŠELJ, RISTIČEVIĆ I OBRADOVIĆ O IZBORIMA: Kome su smešni, a ko kaže da ih neće biti!
Foto: Fonet/ZoranaJevtić/DraganaUdovičić

reakcije

ŠEŠELJ, RISTIČEVIĆ I OBRADOVIĆ O IZBORIMA: Kome su smešni, a ko kaže da ih neće biti!

Predsednika Srbije građani će birati 9. aprila, a možda se održe i vanredni parlamentarni izbori istog dana
Objavljeno:

- Nije realno da glasači poput mene glasaju za Jankovića, a ovakvih poput mene je 50 odsto. Nije realno ni da glasači radikala glasaju za njega. Čak mislim, iako ga ne podnosim, da Šutanovac ima više šanse, i da može da prođe bolje od Jankovića - rekao je Rističević.

Lider Dveri, Boško Obradović za Espreso kaže da je ove godine Aleksandar Vučić, kao predsednik Vlade u ostavci i tehničkom mandatu, vladao osam meseci, od januara do avgusta, bez kontrole Narodne skupštine koja je bila raspuštena, pa da mu se možda to dopalo, i da želi to da ponovi i iduće godine čim se usvoji budžet za 2017.

- Ima pare za kampanju, a nema Skupštinu u koju mora da dođe i odgovara na poslanička pitanja. Narodna skupština je danas poslednje mesto u kome uopšte može da se čuje glas opozicije u Srbiji. Zato Narodnu skupštinu treba ukinuti i svu političku moć prebaciti u ruke Vlade. Ne vidim drugi razlog za vanredne parlamentarne izbore. Dveri su uvek spremne za izbore na svim nivoima i naše vreme tek dolazi, posebno u svetlu novih geopolitičkih promena u Evropi i svetu, čiji smo mi vesnik u Srbiji - rekao je Obradović.

foto: Nebojša Mandić

Prema njegovim rečima, premijer se dobro oseća jedino u svetu političkog marketinga i u predizbornoj kampanji, i kada ima problem, raspisuje izbore.

- On ne ume da vlada. Kada ima problem u vođenju državnih poslova - on raspiše vanredne izbore. Sada ima i poseban motiv: da uguši glas opozicije raspuštanjem parlamenta i dobije još pola godine vladavine u ostavci i tehničkom mandatu. Dverima to odgovara, SNS će dobiti manje glasova jer ništa nisu uradili za pet godina vlasti, a Dveri će dobiti više glasova jer su naši skupštinski nastupi ocenjeni kao najbolji i opoziciono najozbiljniji - rekao je lider Dveri.

(M. R.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.