ŠEŠELJ, RISTIČEVIĆ I OBRADOVIĆ O IZBORIMA: Kome su smešni, a ko kaže da ih neće biti!
Foto: Fonet/ZoranaJevtić/DraganaUdovičić

reakcije

ŠEŠELJ, RISTIČEVIĆ I OBRADOVIĆ O IZBORIMA: Kome su smešni, a ko kaže da ih neće biti!

Predsednika Srbije građani će birati 9. aprila, a možda se održe i vanredni parlamentarni izbori istog dana
Objavljeno:

Predstojeći predsednički izbori, poslednjih dana unose ozbiljnu pometnju na političkoj sceni Srbije. Predsednika Srbije građani će birati 9. aprila, a, ako je verovati, za sada spekulacijama, uz ove izbore najverovatnije će biti održani i vanredni izbori za Skupštinu grada Beograda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Neki tvrde da je ovakav potez moguć upravo zbog "referendumske klime", koja je stvorena pred predsedničke izbore, a opozicija smatra da će ukoliko na predsedničkim ne pobedi kandidat vlasti, biti poljuljan njihov legitimitet, pa bi u tom slučaju parlamentarni izbori bili neminovni.

foto: Dragana Udovičić

Lider radikala Vojislav Šešelj za Espreso kaže da bi raspisivanje parlamentarnih izbora bilo nešto najsmešnije što bi Srbiji sada moglo da se desi.

- To bi pokazalo da premijer Vučić nije u stanju da rešava nijedan društveni problem. Meni je to smešno. Iznenadilo me, ali mislim da je to "novinarska patka" koja se proširila po redakcijama. Mada, ne isključujem mogućnost da se to desi. Sve ovo je zato što Vučić ne zna koga će za predsedničke. Ne sme Tomislava Nikolića, pa je ovo možda siguran korak. Imaju tri varijante, da se Vučić sam kandiduje, da predloži nekog ili da Toma bude, ali po svemu sudeći, najizvesnija je varijanta da on ide sam - kaže za Espreso Šešelj.

foto: Beta

Poslanik SNS Marijan Rističević kaže da od parlamentarnih izbora nema ništa do 2020. godine, a da će se predsednički završiti do maja 2017.

- Parlamentarnih izbora sada neće biti. Biće redovni 2020. godine, a što se tiče parlamentarnih, pobediće kandidat koji bude imao najviše glasova. Samo znam da to neće biti ni Saša Janković, ni Vuk Jeremić - rekao je Rističević.

foto: Fonet

Na pitanje kako je toliko siguran u svoju tvrdnju kada su u pitanju Janković i Jeremić, Rističević kaže da on nikada ne bi glasao za njih, a da kao on razmišlja polovina stanovništva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.