ŽESTOKA SVAĐA SRS I DVERI: ŠAROVIĆ: Doveo si ustašu! OBRADOVIĆ: Gotovina je Šešeljev prijatelj!
Foto: Fonet, Stefan Jokić

cirkus se nastavlja

ŽESTOKA SVAĐA SRS I DVERI: ŠAROVIĆ: Doveo si ustašu! OBRADOVIĆ: Gotovina je Šešeljev prijatelj!

Obradović je optužio radikale da šuruju sa Aleksandrom Vučićem, da bi mu Šarović uzvratio da je doveo "ustašu” u parlament
Objavljeno:

On je Obradovića podsetio da su Dveri kao vanparlemntarna opozicija išle da Vučiću predstave svoj plan obnove Srbije posle poplava.

- Pa koga vi zavaravate...ajde da se vratimo na suštinu. Da li ste vi doveli ustašu Pernara u Narodnu skupštinu? Da li ste vi na taj način osramotili celu skupštinu - doveli ste čoveka koji kaže - oni koji su proterali Srbe iz Krajine tokom Oluje su same srpske vođe, svojim raspirivanjem straha od ustaša - rekao je Šarović, i dodao da "krivci za nestanak Srba iz Krajine nisu Hrvati, niti vođstvo tadašnje Hrvatske.

Prema njegovim rečima, Srbi u Oluji pobegli su od straha, imagirnarnog straha od ustaša.

Obradović mu je odgovorio da Dveri sarađuju sa Živim zidom u Hrvatskoj, navodeći da je reč o autentičnoj političkoj opciji, antiglobalističkoj, koja kritikuje NATO i EU i koja, kaže, ima mnogo veće razumevanje za srpska pitanja nego “Šešelj i njegov lični prijatelj Ante Gotovina”.

- Dakle, pre nego bacite kamen, razmislite s kojim ste se vi hrvatskim političarima družili i sastajali i da nisu to možda prave ustaše - poručio je Obradović Šaroviću.

Poslanik radikala uzvratio je Obradoviću da se Šešelj sa Gotovinom nikada nije družio, nije se sa njim sastajao, niti sarađivao.

- On je 12 godina robijao u Haškom tribunalu zbog svoje politike, ideologije - rekao je Šarović.

foto: Zorana Jevtić

Dovođenje Pernara u skupštinu komentarisao je i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, ali je pre toga pitao Obradovića koji problem ima sa SNS.

- Za razliku od vas, mi ne sarađujemo sa ljudima koji su davali izjave poput Pernara. Vaše je pravo da se hvalite da vam je politički saveznik. Super, nemam ništa protiv, ali nemojte baš da nas trpate u isti koš sa njim - rekao je Martinović.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.