OTAC MALE SOFIJE ODGOVORIO RISTIČEVIĆU: Monstruozna je neistina da smo preko deteta vodili kampanju
Foto: Nebojša Mandić

odgovor na optužbe

OTAC MALE SOFIJE ODGOVORIO RISTIČEVIĆU: Monstruozna je neistina da smo preko deteta vodili kampanju

Optuženi smo da smo odbili lečenje deteta o trošku RFZO da bi DS vodio kampanju, što je bolesna i monstruozna neistina, kaže Dejan Nikolić, otac male Sofije
Objavljeno:

RFZO menja bolnicu

Kako ističe, nakon mesec dana odlučivanja, pet dana pre zakazanog prijema u Parizu, RFZO je promenio bolnicu i uputio ih u "Ospedale del Coure" u Masi u Italiji, ustanovu koja je referentna za srčane bolesti.

foto: Stefan Jokić

- Sofija ima probleme iz domena ORL. Odluku o upućivanju u Italiju RFZO donosi na osnovu jednog jedinog mejla od tri pasusa, od čega je samo jedan pasus bio posvećen Sofijinoj dijagnozi. Lekar iz Italije sa kojim su samo razmenili mišljenje je kardiohirurg. On je predložio metodu protiv koje su dve najreferentnije ustanove - "Neker" u Parizu i bolnica "Great Ormond Street" u Londonu. Lekari iz Austrije su se izjasnili da nisu dovoljno stručni da leče ovako tešku dijagnozu i upućuju na London, dok su lekari iz Đenove saglasni da se intervencija radi u "Nekeru" u Parizu. Niko od njih i ne pominje bolnicu koju nam je predložio RFZO - tvrdi Nikolić.

Svi protiv odluke

Protiv ovakve odluke i metode operacije su, prema njegovim rečima, lekari koji leče Sofiju u Srbiji.

- Svoje zvanično mišljenje su dostavili RFZO. Zato smo uputili žalbu RFZO, dopunu žalbe, mišljenje specijalista - priča on. Kako kaže, pošto do roka za uplatu operacije nije bilo odgovora, novac su skupili humanitarnom akcijom. Nikolić ističe da kada je RFZO doneo odluku o upućivanju u Italiju, od te bolnice nisu imali ni datum operacije ni fakturu koliko bi koštalo, a Sofija je morala hitno na operaciju po mišljenju lekara specijalista koje je vode i u Srbiji i u Parizu.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.