OTAC MALE SOFIJE ODGOVORIO RISTIČEVIĆU: Monstruozna je neistina da smo preko deteta vodili kampanju
Foto: Nebojša Mandić

odgovor na optužbe

OTAC MALE SOFIJE ODGOVORIO RISTIČEVIĆU: Monstruozna je neistina da smo preko deteta vodili kampanju

Optuženi smo da smo odbili lečenje deteta o trošku RFZO da bi DS vodio kampanju, što je bolesna i monstruozna neistina, kaže Dejan Nikolić, otac male Sofije
Objavljeno:

Besramno i do krajnjih granica neljudski poslanik vladajuće koalicije Marijan Rističević optužio je oca bolesne jednoipogodišnje devojčice Dejana Nikolića, inače poslanika DS, da preko deteta kome život visi o koncu vodi - političku kampanju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U celoj Srbiji građani su se uključili u akciju za pomoć Sofiji i skupili 122.000 evra da dete ode na neophodnu operaciju koja bi mogla da joj spase život.

foto: Printscreen / Twiter

U isto vreme poslanik Marijan Rističević monstruozno je optužio na svom Tviter profilu Dejana Nikolića, Sofijinog oca, da je odbio novac države za lečenje deteta i na račun bolesti sopstvenog deteta skupljao pare za političku kampanju.

SOFIJA JE PRAVI MALI JUNAK: Ima godinu dana a herojski je podnela 9 operacija! Sad joj je potrebna VAŠA pomoć!

foto: Zorana Jevtić

Neljudski

Nikolić je na svom Fejsbuk profilu odgovorio na neljudske optužbe poslanika.

- Kao otac koji se bori za život ćerke, nisam zaslužio poluinformacije i selektivno iznošenje podataka od najviših zvaničnika - piše Nikolić.

On je objasnio situaciju u kojoj su se našli kada su saznali da jednoipogodišnja Sofija mora na desetu operaciju.

Sofija je rođena sa rascepom između dušnika i jednjaka zbog čega sva hrana koju uzima odlazi u pluća. Za godinu i po dana imala je devet operacija, dva puta joj je stalo srce, na dva, pa na sedam minuta.

- U "Neker" bolnicu u Parizu nas upućuje konzilijum lekara iz Instituta za majku i dete, kao u jednu od samo nekoliko referentnih ustanova za ovu jako tešku patologiju. Između ostalog, u ovoj bolnici su urađene i brojne intervencije do sada. Zbog reotvaranja traheoezofagealnih fistula koje Sofiji ugrožavaju život, bolnica u Parizu hitno zakazuje operaciju - piše dalje on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.