Dačić: Rusija vs EU? Pa, ne daj bože da biramo! Zna se koga Srbija uvek izabere!
Foto: Fonet

ne daj bože!

Dačić: Rusija vs EU? Pa, ne daj bože da biramo! Zna se koga Srbija uvek izabere!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne treba da dođe u situaciju da bira između Evropske unije i Rusije
Objavljeno: 15:22h

Ministar spoljnih poslova kaže da održavanje vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016" sa Rusijom i Belorusijom ne predstavlja problem, jer je Srbija nezavisna, vojno neutralna zemlja koja samovoljno i samosvesno odlučuje s kim će imati vojne vežbe.

- Nećemo valjda da pitamo bilo kog činovnika ili potrčka da nam da odobrenje za neku vojnu vežbu, pa kakva je to zemlja onda - upitao je Dačić.

On je naveo da Srbija i Rusija imaju samo dve vojne vežbe, dok se sa NATO i zemljama članicama održava više od 20 vežbi.

ČEDA DAČIĆU: Idi kod Putina pa njemu budi ministar!

Multinacionalna vojna vežba "Slovensko bratstvo 2016", u kojoj će učestvovati više od 700 vojnika Srbije, Rusije i Belorusije, biće održana na aerodromima i poligonima u Srbiji od 3. do 9. novembra, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, u toj vežbi učestvovaće 450 pripadnika Vojske Srbije, 212 pripadnika Vazdušno-desantnih snaga Rusije i 56 pripadnika oružanih snaga Belorusije, a cilj vežbe je unapredjenje operativnih sposobnosti za rešavanje zadataka i za izvodjenje protivterorističkih operacija u multinacionalnom okruženju.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.