Dačić: Rusija vs EU? Pa, ne daj bože da biramo! Zna se koga Srbija uvek izabere!
Foto: Fonet

ne daj bože!

Dačić: Rusija vs EU? Pa, ne daj bože da biramo! Zna se koga Srbija uvek izabere!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne treba da dođe u situaciju da bira između Evropske unije i Rusije
Objavljeno: 15:22h

- Ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU. Pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju. Ne treba da dođemo u situaciju da biramo - rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za štampu u Ministarstvu spoljnih poslova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istakao je da Srbija ne treba da radi nešto što nije u njenom interesu, navodeći da u ovom slučaju nije u pitanju odnos prema Rusiji, već prema Srbiji i njenim nacionalnim interesima.

foto: Fonet

Dačić je naglasio da Srbija ima obavezu da do prijema u članstvo usaglasi spoljnu politiku sa EU, kao i da će se tada odlučiti šta dalje.

Srpski šef diplomatije je kritikovao lidera Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića zbog poziva da se Srbija opredeli između Rusije i EU. Dačić je upitao u čije ume priča lider LDP-a, navodeći da je u pitanju ozbiljna stvar koja se ne rešava tako što izdate pet saopštenja i kažete da Srbija mora da bira između Rusije i EU.

foto: Nebojša Mandić, Fonet

- Ako ima podršku u parlamentu može da izglasa da je Republika Srpska genocidna tvorevina. Neka kaže da Kosovo treba da bude nezavisno. Hajde da vidimo, da se svi uskladimo sa politikom Čedomira Jovanovića. Ako ne, skini nam se s grbače svaki dan - kazao je on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.